Anthony Hopkins zsidó gyerekek százait menti meg a náciktól

2020. Szeptember 13. / 15:58


Anthony Hopkins zsidó gyerekek százait menti meg a náciktól

Nicholas Winton közel hétszáz, javarészt zsidó gyermeket mentett meg a II. világháború alatt. Az ő történetét dolgozza fel a One Life (Egyetlen élet) című életrajzi dráma Anthony Hopkins és Johnny Flynn főszereplésével.


Nicholas Winton egy brit humanitárius volt, aki a II. világháború hajnalán 669 főként zsidó származású gyereket mentett ki a nácik által fenyegetett Csehszlovákiából. Megélhetését, jóhírét és persze életét veszélyeztetve harcolt a fiatalokért, akik nagy részére a haláltáborok vártak volna. Ehelyett brit nevelőszülőkhöz kerültek egy új és biztonságos élet reményével a kezükben. A történetük pedig nem ér itt véget: közel 50 évvel a megmentésük után egy megható találkozón köszönték meg az addigra felnőtt és családos emberek Winton szolgálatait:

A rendezői székben Aisling Walsh ült, a forgatókönyvet pedig Lucinda Coxon és Nick Drake írták. Hopkins és Flynn mindketten a főszereplőt alakítják majd: az idő lineáris múlásával váltják egymást, visszaemlékezős betétekkel elevenítve föl Winton életét. 

FORRÁS: FILMTEKERCS.HU

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Agresszív arab utas az EL AL Airlines Prága–Tel-Aviv járatán
Zsidó világ
Böjtnap Eszter királyné emlékére
2024. Március 21. / 08:22

Böjtnap Eszter királyné emlékére