23. Zsidó Kulturális Fesztivál – Éljük át újra!

2021. Július 09. / 12:34


23. Zsidó Kulturális Fesztivál – Éljük át újra!

A járvány miatt tavaly sajnos elmaradt, úgyhogy idén duplán bepótoljuk a hagyományos zsidó kulturális fesztivált, amely immár szerves, elmaradhatatlan része Budapest művészeti életének. Éljük át újra! Ezt az életörömmel teli szlogent választottuk a mostani fesztivál jelmondatának, hiszen nehéz és tragikus év van mögöttünk – de élünk, hogy újra megélhessük az együvé tartozás örömét a zenében, irodalomban és a társművészetekben!

A 23. Zsidó Kulturális Fesztivál a régi, hagyományos helyszíneken, azaz a Dohány utcai és Hegedűs Gyula utcai zsinagógán, a JCC Budapest – Bálint Házon kívül most új helyeken is várja a kedves közönséget. Az egyik új helyszín a Róth Miksa Emlékház és Művészeti Múzeum kertje, ahol majd megidézzük a régi kertmozik hangulatát, a másik újdonság pedig a helyreállított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga gyönyörűszép épülete, ahová nem lehet elfogódottság nélkül belépni.

mazsihisz-cimlap-1-1.jpg

Hagyományainkhoz híven ismét lesz sok-sok klezmer zene és jiddis dallam, de szervezünk könnyűzenei programokat is. Jönnek hozzánk olyan nemzetközi sztárok, mint Boban Marković vagy a különleges odesszai „gangsta folkot” játszó Kommuna Lux, de a magyar zenei színpadok legkiemelkedőbb művészei sem hiányoznak, hiszen újra itt lesz velünk a Budapest Klezmer Band, Malek Andi, Müller Péter Sziámi, a Sabbathsong vagy Palya Bea, s programjaink között megidézünk olyan legendás, nagy halottakat is, mint Szécsi Pál vagy Leonard Cohen.

Összesen öt helyszínen több mint húsz programot kínálunk önöknek abban a reményben, hogy sokan leszünk újra együtt, hogy közösen éljük át újra: nem csak a közönségnek van szüksége művészekre, de a művészeknek is szükségük van az őket éltető tapsra. Egymás nélkül nem lehet élni!  

RÉSZLETES PROGRAM IDE KATTINTVA

FACEBOOK ESEMÉNY / IDE KATTINTVA

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, HOGY ELSŐKÉNT KAPD MEG A RÉSZLETES PROGRAMOT

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Szívszorítóan szépen kezdődött az emlékezet éve
Zsidó világ
Temetőtakarítás Kecskeméten
2024. Május 02. / 15:12

Temetőtakarítás Kecskeméten