23. Zsidó Kulturális Fesztivál – Éljük át újra!

2021. Július 09. / 12:34


23. Zsidó Kulturális Fesztivál – Éljük át újra!

A járvány miatt tavaly sajnos elmaradt, úgyhogy idén duplán bepótoljuk a hagyományos zsidó kulturális fesztivált, amely immár szerves, elmaradhatatlan része Budapest művészeti életének. Éljük át újra! Ezt az életörömmel teli szlogent választottuk a mostani fesztivál jelmondatának, hiszen nehéz és tragikus év van mögöttünk – de élünk, hogy újra megélhessük az együvé tartozás örömét a zenében, irodalomban és a társművészetekben!

A 23. Zsidó Kulturális Fesztivál a régi, hagyományos helyszíneken, azaz a Dohány utcai és Hegedűs Gyula utcai zsinagógán, a JCC Budapest – Bálint Házon kívül most új helyeken is várja a kedves közönséget. Az egyik új helyszín a Róth Miksa Emlékház és Művészeti Múzeum kertje, ahol majd megidézzük a régi kertmozik hangulatát, a másik újdonság pedig a helyreállított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga gyönyörűszép épülete, ahová nem lehet elfogódottság nélkül belépni.

mazsihisz-cimlap-1-1.jpg

Hagyományainkhoz híven ismét lesz sok-sok klezmer zene és jiddis dallam, de szervezünk könnyűzenei programokat is. Jönnek hozzánk olyan nemzetközi sztárok, mint Boban Marković vagy a különleges odesszai „gangsta folkot” játszó Kommuna Lux, de a magyar zenei színpadok legkiemelkedőbb művészei sem hiányoznak, hiszen újra itt lesz velünk a Budapest Klezmer Band, Malek Andi, Müller Péter Sziámi, a Sabbathsong vagy Palya Bea, s programjaink között megidézünk olyan legendás, nagy halottakat is, mint Szécsi Pál vagy Leonard Cohen.

Összesen öt helyszínen több mint húsz programot kínálunk önöknek abban a reményben, hogy sokan leszünk újra együtt, hogy közösen éljük át újra: nem csak a közönségnek van szüksége művészekre, de a művészeknek is szükségük van az őket éltető tapsra. Egymás nélkül nem lehet élni!  

RÉSZLETES PROGRAM IDE KATTINTVA

FACEBOOK ESEMÉNY / IDE KATTINTVA

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, HOGY ELSŐKÉNT KAPD MEG A RÉSZLETES PROGRAMOT

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Csak semmi córesz! – elindult a Mazsihisz podcast
Zsidó világ
Adakozás – elfogadás
2024. Február 15. / 10:02

Adakozás – elfogadás