Tovább csúszik a Debrecen-Tel-Aviv járat igazi újraindulása

2020. Július 09. / 15:22


Tovább csúszik a Debrecen-Tel-Aviv járat igazi újraindulása

A járatot július elején újraindította a Wizz Air, de aztán le is állította. Jelen állás szerint csak augusztus végén lehet majd Debrecenből Izraelbe repülni – olvasható a dehir.hu weboldalon.

A koronavírus-járvány miatt a Wizz Air március 23-án függesztette fel a debreceni bázisának működését. Ez egészen június 16-ig tartott, amikor a légitársaság két járatot, a londonit és az eindhovenit indította újra.

Júliustól újabb járataikat indították be ismét, újra elindult a ciprusi járat, és már újra repülhetünk Palma de Mallorcára és Párizsba is.

Az izraeli Tel-Aviv és Debrecen közti járat is elindult, de egy hét után le is állt. Akkor azt tervezte a Wizz Air, hogy augusztus elején indítja újra, de most az látszik a légitársaság foglalási rendszerében, hogy csak augusztus 19-től repülnek újra a gépek városunk és Tel-Aviv között.

A Wizz Air így a korábbi tizennégy debreceni járatából ötöt indít újra. Radó András, a légitársaság kommunikációs menedzsere a Dehirnek korábban azt mondta, folyamatosan figyelik a gépek töltöttségét, és az adatok fényében változtathatnak a járatok sűrűségén, esetleg újabb járatok újraindításán. Emellett természetesen a járványügyi korlátozások feloldása vagy újbóli bevezetése is befolyással lehet a menetrendjükre – tette hozzá.

Izraelből sajnos rossz hírek érkeznek, az egymillió lakosra jutó új megbetegedések száma az amerikaihoz hasonlít. Benjámin Netanjahu miniszterelnök múlt héten úgy fogalmazott, vészhelyzet van Izraelben, megduplázódik a súlyos betegek száma.

A Wizz Air azt tervezte, a moszkvai járatot is újraindítja júliusban, de jelenleg csak októberre lehet foglalni jegyet a járatra.

Oroszországban tegnap meghaladta a 700 ezret az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma, ezzel Oroszország a negyedik helyen áll a világon a fertőzöttek számát tekintve.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Növekedett Izrael népessége az elmúlt egy évben
Közélet
Támogasd a Szombatot a járvány idején
2020. Augusztus 06. / 16:06

Támogasd a Szombatot a járvány idején

Kommentek