Tovább csúszik a Debrecen-Tel-Aviv járat igazi újraindulása

2020. Július 09. / 15:22


Tovább csúszik a Debrecen-Tel-Aviv járat igazi újraindulása

A járatot július elején újraindította a Wizz Air, de aztán le is állította. Jelen állás szerint csak augusztus végén lehet majd Debrecenből Izraelbe repülni – olvasható a dehir.hu weboldalon.

A koronavírus-járvány miatt a Wizz Air március 23-án függesztette fel a debreceni bázisának működését. Ez egészen június 16-ig tartott, amikor a légitársaság két járatot, a londonit és az eindhovenit indította újra.

Júliustól újabb járataikat indították be ismét, újra elindult a ciprusi járat, és már újra repülhetünk Palma de Mallorcára és Párizsba is.

Az izraeli Tel-Aviv és Debrecen közti járat is elindult, de egy hét után le is állt. Akkor azt tervezte a Wizz Air, hogy augusztus elején indítja újra, de most az látszik a légitársaság foglalási rendszerében, hogy csak augusztus 19-től repülnek újra a gépek városunk és Tel-Aviv között.

A Wizz Air így a korábbi tizennégy debreceni járatából ötöt indít újra. Radó András, a légitársaság kommunikációs menedzsere a Dehirnek korábban azt mondta, folyamatosan figyelik a gépek töltöttségét, és az adatok fényében változtathatnak a járatok sűrűségén, esetleg újabb járatok újraindításán. Emellett természetesen a járványügyi korlátozások feloldása vagy újbóli bevezetése is befolyással lehet a menetrendjükre – tette hozzá.

Izraelből sajnos rossz hírek érkeznek, az egymillió lakosra jutó új megbetegedések száma az amerikaihoz hasonlít. Benjámin Netanjahu miniszterelnök múlt héten úgy fogalmazott, vészhelyzet van Izraelben, megduplázódik a súlyos betegek száma.

A Wizz Air azt tervezte, a moszkvai járatot is újraindítja júliusban, de jelenleg csak októberre lehet foglalni jegyet a járatra.

Oroszországban tegnap meghaladta a 700 ezret az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma, ezzel Oroszország a negyedik helyen áll a világon a fertőzöttek számát tekintve.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek