„Neonácik jönnének Újpestre! Na, azt próbálják meg!"

2023. Október 20. / 10:55


„Neonácik jönnének Újpestre! Na, azt próbálják meg!"

A fönti cím Déri Tibor negyedik kerületi DK-s polgármester Facebook-posztjából származik, amelyben Újpest baloldali vezetője így fogalmaz: „A helyszín üzemeltetőjének világossá tettem: a városunkban senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek. Minden létező önkormányzati eszközzel megakadályozzuk a bakancsos hordák megjelenését!".

Déri Tibor, Újpest polgármestere a !!!444!!!.hu portál írásából értesült arról, hogy Budapest IV. kerületében neonáci összejövetelt szerveznek. A kerület vezetője a Facebook-posztjában ezt írta: 

Neonácik jönnének Újpestre! Na, azt próbálják meg!
Kiderült: Újpesten tartanának találkozót a nemzetközi szélsőjobboldaliak, mert azt hiszik, hogy Magyarországon ezt megtehetik.
Egy újpesti rendezvényhelyszínt szúrtak ki maguknak, hogy ott bulizzanak az Európa több országából érkező zenekarok koncertjén.
Jönnének a bakancsaikkal, a bomber dzsekijükkel, a gót betűs felirataikkal. És már nemcsak a náci eszméket, hanem a putyinizmust is dicsőítik. Mondjuk, nagy különbség nincs a kettő között.
Amint tudomást szereztem a dologról, AZONNAL felhívtam a tervezett helyszín üzemeltetőjét. Nem írom le, hogy melyik helyszínről van szó, könnyen lehet, hogy őket is behúzták a csőbe, és nem is tudták, hogy kiket engednének be. Rafkósak a nácik, sosem verik előre nagy dobra, hogy miért bérelnének ki egy termet vagy egy kerthelyiséget.
A helyszín üzemeltetőjének világossá tettem: a városunkban senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek. Minden létező önkormányzati eszközzel megakadályozzuk a bakancsos hordák megjelenését!
Ezen kívül beszéltem Hajdú Károly József rendőr ezredes úrral, kerületünk rendőrkapitányával. Abban maradtunk, hogy közösen teszünk meg mindent annak érdekében, hogy a nácik ne csak Újpestet, de az egész várost messzire elkerüljék!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
„Fontos, hogy egy kisvárosban ilyen sokan összegyűlhettünk"
Zsidó kisokos
Hávdálá – Szombat búcsúztatás
2024. Február 03. / 19:21

Hávdálá – Szombat búcsúztatás