„Neonácik jönnének Újpestre! Na, azt próbálják meg!"

2023. Október 20. / 10:55


„Neonácik jönnének Újpestre! Na, azt próbálják meg!"

A fönti cím Déri Tibor negyedik kerületi DK-s polgármester Facebook-posztjából származik, amelyben Újpest baloldali vezetője így fogalmaz: „A helyszín üzemeltetőjének világossá tettem: a városunkban senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek. Minden létező önkormányzati eszközzel megakadályozzuk a bakancsos hordák megjelenését!".

Déri Tibor, Újpest polgármestere a !!!444!!!.hu portál írásából értesült arról, hogy Budapest IV. kerületében neonáci összejövetelt szerveznek. A kerület vezetője a Facebook-posztjában ezt írta: 

Neonácik jönnének Újpestre! Na, azt próbálják meg!
Kiderült: Újpesten tartanának találkozót a nemzetközi szélsőjobboldaliak, mert azt hiszik, hogy Magyarországon ezt megtehetik.
Egy újpesti rendezvényhelyszínt szúrtak ki maguknak, hogy ott bulizzanak az Európa több országából érkező zenekarok koncertjén.
Jönnének a bakancsaikkal, a bomber dzsekijükkel, a gót betűs felirataikkal. És már nemcsak a náci eszméket, hanem a putyinizmust is dicsőítik. Mondjuk, nagy különbség nincs a kettő között.
Amint tudomást szereztem a dologról, AZONNAL felhívtam a tervezett helyszín üzemeltetőjét. Nem írom le, hogy melyik helyszínről van szó, könnyen lehet, hogy őket is behúzták a csőbe, és nem is tudták, hogy kiket engednének be. Rafkósak a nácik, sosem verik előre nagy dobra, hogy miért bérelnének ki egy termet vagy egy kerthelyiséget.
A helyszín üzemeltetőjének világossá tettem: a városunkban senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek. Minden létező önkormányzati eszközzel megakadályozzuk a bakancsos hordák megjelenését!
Ezen kívül beszéltem Hajdú Károly József rendőr ezredes úrral, kerületünk rendőrkapitányával. Abban maradtunk, hogy közösen teszünk meg mindent annak érdekében, hogy a nácik ne csak Újpestet, de az egész várost messzire elkerüljék!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek