Izraeli orvos a libanoniaknak: könyörgök, hadd segíthessünk

2020. Augusztus 06. / 22:16


Izraeli orvos a libanoniaknak: könyörgök, hadd segíthessünk

Izrael szerte a világon képes segíteni és segített is katasztrófahelyzetek kezelésében rendszeresen, komoly technikai felkészültséggel, csak éppen a közvetlen szomszédjában nem engedik teljes erejével életeket menteni.

Egy határmenti kórház dolgozói arról beszéltek, hogy emberéletek vesznek oda értelmetlenül, ha a bejrúti robbanás sérültjeit a Hezbollah, az Irán által támogatott és a libanoni politikai életben komoly befolyással rendelkező terrorszervezet nem hagyja Izraelben kezelni.

„További felesleges szenvedést és halált jelentene mindez” – mondta Anthony Luder, az észak-izraeli Cfát Ziv Orvosi Központjának egyik vezető orvosa, aki hangsúlyozta a Times of Israelnek adott szerdai interjújában, hogy a kórház teljes személyzete készen áll arra, hogy fogadja a katasztrófa elszenvedőit.

A tragédia következtében több ezret kell ellátni, fontos lehet az izraeli infrastruktúra és tudás bevonása.

A kórház vezetője, Salman Zarka is reméli, hogy a Hezbollah vezetője, Hásszán Nászrálláh megengedi nekik, hogy életeket menthessenek, bár borúsan ítéli meg a helyzetet.

Luder egyenesen könyörgött: „kérünk benneteket, fogadjátok el a ”felajánlásunkat". Ludernek nagy szerepe volt abban is, hogy a kilenc éve tartó szíriai polgárháború során ezreket láttak el Izraelben, neki is köszönhetik sokan a felépülésüket.

A The Times of Israel írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Oktatás
Milyen lehetőségeid vannak, ha nem vettek fel sehova?
Izrael
Izrael lecsapott a Hamászra Gázában
2020. Augusztus 12. / 09:16

Izrael lecsapott a Hamászra Gázában

Megemlékezések
Holnap délelőtt temetik Kovács M. Máriát

Kommentek