Nem állt ki egy izraelivel versenyezni, 10 év eltiltást kapott

2021. Szeptember 10. / 13:51


Nem állt ki egy izraelivel versenyezni, 10 év eltiltást kapott

Tíz évig nem versenyezhet Feti Nurin, az az algériai dzsúdós, aki a tokiói olimpián nem volt hajlandó kiállni izraeli riválisával, Tohar Butbullal szemben. Feti Nurint a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (International Judo Federation – IJF) tiltotta el, s ugyanilyen időtartamú fegyelmi büntetést kapott edzője is.


A harmincéves Feti Nurint trénerével együtt már az ominózus, július végi visszalépést követően ideiglenesen felfüggesztették, akkreditációjukat visszavonták és el kellett hagyniuk az olimpiai falut, egyúttal fegyelmi eljárás indult ellenük, amelyet a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (International Judo Federation – IJF) most zárt le – adta hírül az INSIDE THE GAMES-re hivatkozva az MTI. 

20190512_baku_ijf_gs_cgs_7552_1559903294_1559903296_tohar_butbul.jpgTohar Butbul

A 73 kilogrammos Nurinra az ötkarikás játékokon a 32 között várt volna Tohar Butbul. A háromszoros Afrika-bajnok Nurin azonban bejelentette, visszalép az olimpiától, hogy ne kelljen megküzdenie az izraelivel. „Nem volt szerencsénk a sorsolásnál, és meghoztuk a megfelelő döntést" – közölte akkor Nurin edzője, maga a dzsúdós pedig úgy fogalmazott: „Nem piszkolom be a kezemet. A döntésem végleges, a palesztinok ügye fontosabb egy meccsnél". Algéria hivatalosan nem ismeri el Izraelt szuverén államnak.

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Boldog születésnapot, Gyuri bácsi!
2022. Január 04. / 14:27

Boldog születésnapot, Gyuri bácsi!

Kommentek