Az arab emírségek zsidósága csatlakozik a Zsidó Világkongresszushoz

2020. Szeptember 15. / 15:36


Az arab emírségek zsidósága csatlakozik a Zsidó Világkongresszushoz

Az Egyesült Arab Emírségek kicsiny zsidó közösségének szervezete (Jewish Council of the Emirates – JCE) jelezte csatlakozási szándékát a Zsidó Világkongresszushoz (World Jewish Congress – WJC). A döntés természetesen annak köszönhető, hogy a közelmúltban Izrael és az Emírségek békét kötött egymással.


Az Egyesült Arab Emírségekben élő, kicsiny számú zsidóság csatlakozik a világszerte több mint száz ország zsidó közösségét összefogó Zsidó Világkongresszushoz annak érdekében, hogy a szervezet tagjaival együtt szolgálhassa a zsidó vallást és hagyományt, valamint őrizze a zsidó értékeket. Az arab ország zsidó szervezetének csatlakozási kérelmével párhuzamosan a Zsidó Világkongresszus bejelentette, hogy képviselői hamarosan hivatalos látogatást tesznek az Emírségekben.

Ross Kriel, az Emírségekben élő zsidóság vezetője elmondta: a szervezetük nagy elragadtatással tekint elébe, hogy felvételt nyernek a Zsidó Világkongresszus tagjainak sorába. Mint fogalmazott, reményei szerint közös erőfeszítéseiknek köszönhetően jelentős szerepet játszhatnak majd a közel-keleti béke mielőbbi megteremtésében. 

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus vezetője az ügy kapcsán úgy fogalmazott: reméli, hogy  az Egyesült Arab Emírségekben élő zsidó közösség más kormányokat is arra ösztönöz majd, hogy erősítsék és segítsék a zsidó közösségeket. Hozzátette: büszkék rá, hogy fiatal zsidó vezetőkből álló delegációt küldhetnek az Emírségekbe, sőt, tervezik azt is, hogy a világkongresszus vezetői szintű tanácskozást tart majd az arab országban.

FORRÁS: WORLDJEWISHCONGRESS.ORG

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek