Tu BiSváti kalandozás a Bálint Ház varázserdejében

2020. Február 04. / 12:00


Tu BiSváti kalandozás a Bálint Ház varázserdejében

A Bálint Ház (Budapest VI. ker., Révay u. 16.) programsorozata gyerekeknek, családoknak. Mindenkit várunk egy rendhagyó gyümölcsökkel teli délutánra, melyen sor kerül a fák születésnapi felköszöntésére, nagyon sok gyümölcs elfogyasztására, 2020 február 9-én (vasárnap) délután 3 órától.

2019-02-09 - kalandhaz - tubisvat - vizrajz - benjamin ovi.jpg

Tu Bisvát széder Verő Tomi rabbival ✡ gyümölcsözön ✡ környezetvédelmi játékok ✡ kézműves foglalkozás ✡ faünneplés ✡ KöSzi mesél.

Ökodélután óriási gyümölcsevéssel, természet-imádattal, kreatív újrahasznosítással és a fák születésnapi felköszöntésével.

A programon ez alkalommal is szórakoztat minket a KÖSZI (a Bálint Ház és a Gólem színház közösségi színpada), ezúttal A gránátalma magja című mesét adják elő.

A Tikun olam, a világ megjavítása, nagyon fontos a zsidóság számára, a fák újévén te is részt vehetsz ebben. Környezetvédelmi játékainkat végigjátszva megtudhatod, miben van szüksége a Földnek a segítségedre. Szó lesz a globális felmelegedésről, a levegő és a vizek szennyezéséről, az állatvédelemről, a szelektív szemétgyűjtésről, a pazarlásról és a tudatos vásárlásról.  A héber naptár szerint Svát hónap 15 napján (innen az ünnep neve 15 héberül Tu azaz Tu biSvát) van Tu biSvát, a Fák újéve, minden fa születésnapja is. A nap szokásai, hagyományai, a fák, a természet tiszteletét, az Izrael földjéhez való ragaszkodást és szeretetet fejezik ki. Napjainkban szoktak a környezettudatos gondolkodás és neveléshez kötni még Tu biSvát ünnepet.

PROGRAM

15:00 - 17:00 óra: A Föld bajban van, mert az emberek rengeteg szemetet dobáltak el az erdőben és szennyezik a környezetet. A játékokból megtudhatjátok hogyan segíthettek megvédeni a bolygót. A kézműves foglalkozáson, Úri Erikával, a környezetvédelem jegyében, tetra pak dobozokból készítünk pénztárcát és füzetet.

17:00 óra: KöSzi mesél (a Bálint Ház és a Gólem színház közösségi színpada), ezúttal A gránátalma magja című mesét adják elő.

17:05 óra: Tu Bisvát széder Verő Tomi rabbival

A program a Bálint Ház, a Benjámin óvoda és a MAZSIHISZ közös szervezésében valósul meg.

A eseményre jelentkezni ide kattintva lehet

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek