Orbán Viktor: A hanuka csodája hozza el a várva várt békét is mindannyiunknak!

2023. December 07. / 14:12


Orbán Viktor: A hanuka csodája hozza el a várva várt békét is mindannyiunknak!

Az év legsötétebb napjain meggyújtott hanuka-gyertyák arra emlékeztetnek, hogy a leghosszabb éj sem tarthat örökké, és még a legnehezebb időszakoknak is vége szakad egyszer – fogalmazott Magyarország miniszterelnöke, aki levélben köszöntötte Prof. Dr. Grósz Andort, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökét és a magyar zsidó közösség tagjait a ma este beköszönő ünnep alkalmából. 

Az alábbiakban a kormányfő levelét olvashatják. 

Tisztelt Zsidó Honfitársaim!

Az év legsötétebb napjain meggyújtott hanuka-gyertyák arra emlékeztetnek, hogy a leghosszabb éj sem tarthat örökké, és még a legnehezebb időszakoknak is vége szakad egyszer. Ez az üzenet különösen fontos most, amikor Európa-szerte erősödik az antiszemitizmus, melynek következtében ártatlan embereket érnek támadások pusztán a származásuk és hitük miatt. Jó érzéssel tölt el, hogy Magyarország ezekben a nehéz időkben is a béke szigetét jelenti a világban, ahol minden zsidó honfitársunk biztonságban élhet és ünnepelhet.

orbán-viktor-hanuka-2023-cikkbe.jpg

Engedjék meg, hogy Magyarország miniszterelnökeként tisztelettel köszöntsem Önöket a fény ünnepén, és azt kívánjam, hanuka csodája hozza el a várva várt békét is mindannyiunknak!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma 75 éve halt meg Zsolt Béla író, újságíró
Közélet
Szervezkednek a neonácik a hétvégére
2024. Február 07. / 13:25

Szervezkednek a neonácik a hétvégére