Az izraeli mezőgazdaság titkai – agrárkonferencia az interneten

2021. Július 12. / 14:24


Az izraeli mezőgazdaság titkai – agrárkonferencia az interneten

Izraelben sci-fi filmekbe illő technológiák, földbe telepített mikroszenzorok és számítógépekkel vezérelt, levegőben repkedő „drónkertészek" segítik a mezőgazdasági termelést. Mi a titka a Zsidó Állam hiperfejlett agráriumának? Megtudhatjuk az Izraeli Nagykövetség, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Külügyi és Külgazdaság Intézet online konferenciáján.


AgriDATA – Innovatív izraeli és magyar megoldások a mezőgazdasági termelésben címmel rendez online konferenciát az Izraeli Nagykövetség, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Külügyi és Külgazdaság Intézet mához egy hétre, azaz július 19-én, hétfőn délelőtt 10 órától. 

S ha mezőgazdaság, akkor miért éppen Izrael?

Mert Izrael a világ egyik legdinamikusabban fejlődő tudásalapú gazdasága, exportjának többségét az innovatív iparágak adják. A technológia kezdetben a precíziós öntözést és a kibuclakók mezőgazdasági tapasztalatát ötvözte, de a folyamatos innovációnak köszönhetően már a számítógépvezérlésnek és az adatelemzésnek is komoly szerep jut.

A földbe telepített mikroszenzorok adatokat juttatnak el a farmerekhez. Az öntözés ideális idejét és mennyiségét lehet meghatározni ezzel a technológiával. Ezeket a rendszereket megtámogatja a dróntechnológia, az adathalmazok és előrejezés-elemzések alkalmazása a mezőgazdaságban. 

Az adatok alapján gyorselemzés készül a farmerek számára: például jelzik, hogy hol lepték el nemkívánatos rovarok a terményt, így a farmernek lokalizálhatják a fertőzést, és megelőzhetik a probléma elterjedését.

Az AgriDATA-konferencián e modern rendszerek izraeli alkalmazásába, technikai lehetőségeibe és innovatív magyar példákba kaphatunk betekintést. A tanácskozás nyelve angol és magyar (szinkrontolmácsolás biztosított), a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között. Aki részt szeretne venni az eseményen, az regisztráljon ide kattintva.

(Forrás: Israeli economy in Hungary)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek