Címkék

Jonathan Sacks

Zsidó világ / 2024. Május 24. / 09:44

Jonathan Sacks rabbi a tűz szimbólumáról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban most olyan idézetet osztunk meg, amely a vallást a tűz szimbolikájával kapcsolja össze. Ennek aktualitása, hogy vasárnap ünnepeljük Lag baómert, az ómer 33. napját, amikor hagyományosan tüzek gyúlnak a zsidó világban és örömtüzek a zsidó lelkekben.

Zsidó világ / 2024. Május 17. / 13:57

Jonathan Sacks rabbi az ómerszámlálásról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban most olyan idézetet osztunk meg, amely az ezekben a napokban és hetekben aktuális ómerszámlálással kapcsolatos.

Zsidó világ / 2024. Május 03. / 10:04

Jonathan Sacks rabbi a holokausztra adható válaszról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban olyan idézetet osztunk meg, amely a holokauszttal kapcsolatos. Ennek apropója, hogy jövő héten hétfőn lesz a Jom haSoá.

Zsidó világ / 2024. Április 26. / 11:13

Jonathan Sacks rabbi a kivonulás emlékezetéről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban a múlt hét pénteki idézethez hasonlóan olyan gondolatot osztunk meg, amely a Pészah ünnepével kapcsolatos. Minden kedves hittestvérünknek, aki honlapunkon figyelemmel követi a volt brit főrabbi gondolatait, az ünnep hátralévő napjaira is örömteli és kóser Pészahot kívánunk!

Zsidó világ / 2024. Április 19. / 12:29

Jonathan Sacks rabbi a Pészah lényegéről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal olyan idézetet idézetet osztunk meg, amely a közelgő Pészah ünnepével kapcsolatos. Minden kedves hittestvérünknek, aki honlapunkon hétről hétre figyelemmel követi a volt brit főrabbi gondolatait, boldog és kóser Pészahot kívánunk!

Zsidó világ / 2024. Április 12. / 09:40

Jonathan Sacks rabbi a mindennapok költészetéről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal egy olyan idézetet idézetet osztunk meg, amely irodalmi műalkotáshoz hasonlítja a zsidó életet. Ennek apropója, hogy tegnap volt a magyar költészet napja.

Zsidó világ / 2024. Április 05. / 13:26

Jonathan Sacks rabbi a micvákról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal egy olyan idézetet idézetet osztunk meg, amely a micvákról szól. Hiszen ezek egy zsidó számára mindig aktuálisak!

Zsidó világ / 2024. Március 31. / 11:24

Jonathan Sacks rabbi Isten „fiáról”

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal egy olyan idézetet idézetet osztunk meg, amely a keresztények által vallott messiásról szól. Ennek apropója, hogy a kereszténység ezekben a napokban tartja húsvét ünnepét.

Zsidó világ / 2024. Március 22. / 09:05

Jonathan Sacks rabbi a gonoszról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal egy olyan idézetet idézetet osztunk meg, ami a gonoszról szól. Ennek apropója a hamarosan beköszöntő Purim, a jó győzelmének örömünnepe.

Zsidó világ / 2024. Március 17. / 08:26

Jonathan Sacks rabbi Mózesről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal egy olyan idézetet idézetet osztunk meg, amely Mózesről szól. Ennek apropója, hogy ádár hónap hetedikén emlékezünk meg a próféta és tanító születésének és halálának napjáról.

Zsidó világ / 2024. Március 08. / 07:00

Jonathan Sacks rabbi a szeretetről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban a mai nőnap alkalmából két olyan idézetet osztunk meg, amit a rabbi a szeretetről fogalmazott meg.

Zsidó világ / 2024. Február 23. / 11:23

Jonathan Sacks rabbi az időbeli és térbeli szentségekről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban egy olyan idézetet osztunk meg, amelyet a rabbi a zsidó gondolkodásnak az időbeli és térbeli szentséggel kapcsolatos felfogásáról írt. Ennek apropóját a sivatagi Szentélyben előírt szolgálatokról szóló Tecávé hetiszakasz adja.