Címkék

Jonathan Sacks

Zsidó világ / 2024. Április 12. / 09:40

Jonathan Sacks rabbi a mindennapok költészetéről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal egy olyan idézetet idézetet osztunk meg, amely irodalmi műalkotáshoz hasonlítja a zsidó életet. Ennek apropója, hogy tegnap volt a magyar költészet napja.

Zsidó világ / 2024. Április 05. / 13:26

Jonathan Sacks rabbi a micvákról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal egy olyan idézetet idézetet osztunk meg, amely a micvákról szól. Hiszen ezek egy zsidó számára mindig aktuálisak!

Zsidó világ / 2024. Március 31. / 11:24

Jonathan Sacks rabbi Isten „fiáról”

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal egy olyan idézetet idézetet osztunk meg, amely a keresztények által vallott messiásról szól. Ennek apropója, hogy a kereszténység ezekben a napokban tartja húsvét ünnepét.

Zsidó világ / 2024. Március 22. / 09:05

Jonathan Sacks rabbi a gonoszról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal egy olyan idézetet idézetet osztunk meg, ami a gonoszról szól. Ennek apropója a hamarosan beköszöntő Purim, a jó győzelmének örömünnepe.

Zsidó világ / 2024. Március 17. / 08:26

Jonathan Sacks rabbi Mózesről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal egy olyan idézetet idézetet osztunk meg, amely Mózesről szól. Ennek apropója, hogy ádár hónap hetedikén emlékezünk meg a próféta és tanító születésének és halálának napjáról.

Zsidó világ / 2024. Március 08. / 07:00

Jonathan Sacks rabbi a szeretetről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban a mai nőnap alkalmából két olyan idézetet osztunk meg, amit a rabbi a szeretetről fogalmazott meg.

Zsidó világ / 2024. Február 23. / 11:23

Jonathan Sacks rabbi az időbeli és térbeli szentségekről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban egy olyan idézetet osztunk meg, amelyet a rabbi a zsidó gondolkodásnak az időbeli és térbeli szentséggel kapcsolatos felfogásáról írt. Ennek apropóját a sivatagi Szentélyben előírt szolgálatokról szóló Tecávé hetiszakasz adja.

Zsidó világ / 2024. Február 09. / 11:55

Jonathan Sacks rabbi a terrorról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban egy olyan idézetet osztunk meg, amelyet a rabbi a terror lényegéről mondott.

Zsidó világ / 2024. Február 04. / 08:53

Jonathan Sacks rabbi a közelgő peszách-ról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban egy olyan idézetet osztunk meg, amelyet a rabbi a peszách lényegéről fogalmazott meg. Ennek aktualitását az adja, hogy lélekben már mindannyian készülünk a közelgő nagy zarándokünnepre.

Zsidó világ / 2024. Január 27. / 19:52

Jonathan Sacks rabbi az erkölcsről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban egy olyan idézetet osztunk meg, amelyet a rabbi az erkölcsről fogalmazott meg. Ennek aktualitását a holokauszt mai nemzetközi emléknapja adja.

Zsidó világ / 2024. Január 19. / 07:15

Jonathan Sacks rabbi a holokausztról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban egy olyan idézetet osztunk meg, amelyet a rabbi a holokauszt kapcsán fogalmazott meg. Ennek aktualitását a budapesti gettó felszabadításának január 18-i évfordulója adja.

Zsidó világ / 2024. Január 12. / 09:00

Jonathan Sacks rabbi a törvényről és az igazságról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban egy olyan idézetet osztunk meg, amelyet a rabbi a törvényről és az igazságról fogalmazott meg. Ennek szomorú aktualitását az adja, hogy a héten a megtámadott Izraelt idézték a hágai bíróság elé, nem pedig a támadókat.