24.07.21. | 15 Támuz 5784
Alapértelmezett verzió

Ünnepi gasztronómia / 2022. Április 08. / 13:30

Ünnepi fogások pészachra Fűszeres Esztertől

Profi receptek az idei pészachra, amelyekkel elkápráztathatjuk az ünneplő családot! A közösségünk számára Bodrogi Fűszeres Eszter összeállított pár finomságot, a sorban megtalálhatók az ünnepre való, legfontosabb fogások a klasszikus macesztorától a citromos csirkecombig.

Ünnepi gasztronómia / 2020. Április 02. / 18:43

Megérkezett az ünnepi macesz – Már rendelhető, házhozszállítás is

A macesz, kovásztalan kenyérféle, a régi időkben a rabszolgák és a szegények kenyere volt. E kenyér emlékeztet arra a sietségre is, mellyel a zsidók az egyiptomi fogság földjét elhagyták, nem maradt ugyanis még annyi idejük sem, hogy megvárják, míg az útravalóul szánt kenyér tésztája megkel.

Ünnepi gasztronómia / 2020. Április 02. / 18:07

Íme, a menüválaszték az idei széderre – a Kosher Deli házhoz viszi!

Örömmel értesítjük közösségünk tagjait, hogy a koronavírusos időszak ellenére megteremtettük a lehetőséget a széderesti vacsora házhoz szállításához Budapesten.

Ünnepi gasztronómia / 2020. Március 30. / 08:06

Ma érkezik a pészachi macesz a Kosher Delibe

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) tájékoztatása szerint a Síp utcai Kosher Delibe ma érkezik meg az eladásra szánt pészahi macesz. A dobozokat a mai nap folyamán fertőtlenítik, így a megrendelt mennyiséget holnap kezdik kiszállítani a templomi körzetekhez. A Kosher Deliben a macesz előreláthatólag e hét péntektől vásárolható meg.

Ünnepi gasztronómia / 2020. Március 26. / 14:02

#paszkakihivas2020 a Bálint Házzal

Hamarosan kezdődik Pészách, amely során többek között arra emlékezünk, hogy az Örökkévaló gondoskodott a zsidóságról és kiszabadította minket az egyiptomi rabszolgaságból. A kivonulás ünnepén idén Te is #maradjotthon, főzz és nyerj!