Öt Karinthy és én – Zene és irodalom Karinthy Verával és Bornai Tiborral
Már. 05.

Öt Karinthy és én – Zene és irodalom Karinthy Verával és Bornai Tiborral

Információk

Dátum

2024.03.05.

Időpont

19:00 - 20:30

Helyszín

Rumbach utcai zsinagóga

Leírás

 Sok szeretettel várjuk Önöket 2024. március 5-én, kedden este 7 órakor a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába egy rendkívüli irodalmi estre a Karinthyk szellemében! Lesz felolvasás, történetmesélés, ének, zene, s természetesen: sok humor a szavak pergőtüzében... JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA. JEGYÁRAK: 3600-4200 forint.

Karinthy Frigyes, Karinthy Ferenc, Karinthy Gábor, Karinthy Márton… A 20. századi magyar művészeti élet kiemelkedő alakjai, akik ma már mindannyian az irodalom- és színháztörténet részei. Milyen lehet ebbe a művészettől áthatott, hihetetlenül izgalmas, kulturálisan pedig „nemzeti kincsnek” számító családba születni? Milyen érzés ma Karinthy névvel élni egy olyan országban, ahol ezt a nevet mindenki, de tényleg mindenki ismeri?

Az „Öt Karinthy és én” című est során első kézből nyerhetünk bepillantást e fantasztikus család életébe, hiszen a fönt említett négy Karinthy mellett az ötödik nem más, mint Karinthy Vera, aki Karinthy Márton lánya, így a nagy Karinthy Frigyes dédunokája. A címben szereplő „én” pedig Bornai Tibor, aki ezen a rendezvényen zenészként és Karinthy-imádóként működik közre Karinthy Vera mellett.

Ez egy vidám est lesz, másfél óra kalandozás a magyar irodalomnak ebben a csodás ligetében. Az est különlegessége a személyes jelenlét – maga Karinthy Vera, aki élményeivel, emlékeivel és énekével teszi az alkalmat bensőségessé. Az est során lesz felolvasás, történetmesélés, ének, zene, s természetesen: sok humor a szavak pergőtüzében…

Várjuk önöket erre a rendkívüli irodalmi estre a Karinthyk szellemében!