Problémamentesen indult az újév a BZSH Benjamin óvodájában

2021. Január 05. / 17:16


Problémamentesen indult az újév a BZSH Benjamin óvodájában

Szerző: Kácsor Zsolt

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működő Benjamin Óvoda és Bölcsőde életében a vírusjárvány tekintetében problémamentesen kezdődött el a 2021-es polgári év: sem a gyerekek, sem a dolgozók között nincs koronavírusos. Az aktualitásokról Bőczén Zsuzsa intézményvezetőt kérdeztük.


A BZSH zuglói intézményében az óvodások száma 59, a bölcsiseké 12, a teljes létszámból jelenleg összesen 10 kisgyerek nem veszi igénybe az ellátást,  mert őket a szüleik a pandémia végéig nem szeretnék közösségbe vinni.

Érdeklődésünkre Bőczén Zsuzsa, a Benjamin Óvoda és Bölcsőde igazgatónője elmondta: az intézményben jelenleg hat ovónő, három dadus, két kisgyermek-nevelő és egy bölcsődei dadus dolgozik. Őket, valamint az igazgatót, az óvodatitkárt és az intézmény hébertanárát az elmúlt hónapokban rendszeresen tesztelték és szerencsére egyetlen koronavírusos eset sem fordult elő. 

Bőczén Zsuzsa hozzátette: decemberben betegség miatt egy ovónő maradt távol egy hétig, de ő sem koronavírus, hanem más megbetegedés miatt. Mint mondta, szeretnék, ha folytatódna tovább a tesztelés, mert „mindannyiunknak pozitív nap, amikor kiderül, hogy mindenki negatív". 

Az intézményről szóló korábbi cikkünket ide kattintva olvashatják.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek