Micva Nap a klímavédelemért a Benjamin oviban

2019. November 17. / 17:39


Micva Nap a klímavédelemért a Benjamin oviban

A brit zsidó közösség Mitzvah Day (Micva Nap) nevű, jótékonysági akciójának lényege, hogy a kezdeményezéshez csatlakozó zsidó közösségek szerte a világon ugyanazon a napon lebonyolítanak egy közösségi projektet a saját lakóhelyükön. A budapesti Benjamin Óvodában jártunk. (VIDEÓ)


A Micva nap (Mitzvah Day) a brit zsidó közösség egyik nagy nemzetközi projektje, amelyhez idén másodszor csatlakozott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működő budapesti Benjamin Óvoda. 

A program lényege, hogy a kezdeményezéshez csatlakozó zsidó közösségek és szervezetek egy meghatározott napon közösségi aktivitásban vesznek részt. Idén a Micva Napot november 17-én rendezték, ezúttal a fenntartható növekedésre és klímavédelem területére fókuszáltak. Az oviban a gyerekek növényeket ültettek, kézműves foglalkozásokon újrahasznosított anyagokból barkácsoltak madáretetőket, majd a Figurina Bábszínház „Porzsák, a sárkány” című előadása szórakoztatta őket. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Magyar konténergyártó nyit az izraeli piac felé
Hírek, lapszemle
Miért alijáznak a magyarok?
2019. November 28. / 16:24

Miért alijáznak a magyarok?

Kommentek