Micva Nap a klímavédelemért a Benjamin oviban

2019. November 17. / 17:39


Micva Nap a klímavédelemért a Benjamin oviban

A brit zsidó közösség Mitzvah Day (Micva Nap) nevű, jótékonysági akciójának lényege, hogy a kezdeményezéshez csatlakozó zsidó közösségek szerte a világon ugyanazon a napon lebonyolítanak egy közösségi projektet a saját lakóhelyükön. A budapesti Benjamin Óvodában jártunk. (VIDEÓ)


A Micva nap (Mitzvah Day) a brit zsidó közösség egyik nagy nemzetközi projektje, amelyhez idén másodszor csatlakozott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működő budapesti Benjamin Óvoda. 

A program lényege, hogy a kezdeményezéshez csatlakozó zsidó közösségek és szervezetek egy meghatározott napon közösségi aktivitásban vesznek részt. Idén a Micva Napot november 17-én rendezték, ezúttal a fenntartható növekedésre és klímavédelem területére fókuszáltak. Az oviban a gyerekek növényeket ültettek, kézműves foglalkozásokon újrahasznosított anyagokból barkácsoltak madáretetőket, majd a Figurina Bábszínház „Porzsák, a sárkány” című előadása szórakoztatta őket. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek