Bazi nagy olasz zsidó lagzi végre újra: az élet a koronavírus idején is élni akar

2020. Június 15. / 13:49


Bazi nagy olasz zsidó lagzi végre újra: az élet a koronavírus idején is élni akar

A Római Nagy Zsinagógában megtartották, maszkos menyasszonnyal, vőlegénnyel, rabbival és násznéppel, az első zsidó poszt-Covid zsidó esküvőt.

A sokat szenvedett Olaszországban egy zsidó jegyespár, egy olasz déffiú, aki pszichológusnak tanul és egy izraeli medika, összekötötték életüket, elsőként a járvány első hulláma után az olasz zsidók közül. Ahogy a felkért, az eseményt levezénylő rabbi utalt rá a híres esküvői hét áldást parafrazálva, egyelőre nem Jeruzsálem utcáin tombolt az öröm, hanem Rómában, bár a hászenét eredetileg Izraelbe szervezték, de a lockdown miatt maradt Rómában az öröm, a szimhá. Ahogy a szülők is maradtak, Izraelben, a menyasszony szülei még nem lehettek jelen, csak a vőlegényéi és némi násznép, szigorúan maszkban mindenki, a szerelmese is maszkban álltak a hüpe alá. Így legalább még emlékezetesebb lesz. 

Mázel tov és óvatosan kövessük a példájukat. 

A Dél-Európai-Közép-Kelet európai térségben a járvány első hulláma lecsengett, itt a nyár, kellő körültekintéssel, de annál boldogabban vessük bele magunkat a vakációba. 

Eljött az idő, kezdjetek el élni, kezdjetek szeretni.

A The New York Jewish Week írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Izrael – hétköznapok rakétatűzben
2021. Május 16. / 13:06

Izrael – hétköznapok rakétatűzben

Vezetőink
Horváth József Mazsihisz-alelnök (1968)

Kommentek