ZsifilmKlub: 9 év, 9 hónap, 9 film – Távmozizzon velünk!

2021. Március 16. / 15:57


ZsifilmKlub: 9 év, 9 hónap, 9 film – Távmozizzon velünk!

A Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, közismert nevén a ZsiFi idén ünnepli tízedik születésnapját. Ez alkalomból szervezője, a JCC Budapest - Bálint Ház úgy döntött, az ünneplést kiterjeszti egész évre, és filmklub jelleggel bemutatja a fesztivál elmúlt kilenc évének legnagyobb közönségsikereit.

710x1005_Helyben_vagyunk.jpg

A ZsifilmKlub eseménysorozat minden hónap 22-én vetíti a közönségdíjas filmeket, 2012-től egészen 2020-ig. A helyzet természetesen még nem ad lehetőséget a mozis vetítésekre, így ezúttal is a Budapest Távmozi segít abban, hogy eljussanak az otthonokba a filmek.

Az első (újra)bemutató a nagysikerű Helyben vagyunk (This must be the place) című olasz-francia-ír vígjáték lesz, a zseniális Paolo Sorrentino rendezésében, Sean Penn és Frances McDormand főszereplésével, március 22-én, hétfőn este 8 órakor.

A programsorozatra a tavalyi év ZsiFijéhez hasonlóan online, itt és itt lehet jegyet vásárolni, ahol az érdeklődők több információt is szerezhetnek az épp aktuális filmről. Jegyár: 1500 forint.

A 10. jubileumi ZsiFiről pedig Kenesei Marcell, a főszervező JCC Budapest - Bálint Ház igazgatója a novemberi időponton kívül annyit árult el, hogy nagyobb és izgalmasabb lesz minden eddig év fesztiváljánál, méltón a kerek évfordulóhoz. „Reméljük, addigra visszatér az élet a rendes kerékvágásba, és a mozirajongók pattogatott kukoricával a kezükben, utcai ruhában élvezhetik a filmeket a mozikban – ha úgy akarják”.

HELYBEN VAGYUNK

A 2012-es ZsiFi közönségdíjas filmje

Cheyenne, az öregedő rocksztár már semmi örömöt nem talál az életben. Amikor megtudja, hogy az apja a halálán van, New Yorkba utazik, remélve, hogy még beszélhet vele. De csak apja halála után tudja meg, milyen kínokat kellett kiállnia a második világháború idején. Cheyenne elhatározza, hogy felkutatja az Auschwitzi SS-tisztet, aki pokollá tette apja életét és bosszút áll rajta.

VETÍTÉS
2021. március 22. hétfő, 20.00 óra

EREDETI CÍM
This Must Be the Place

GYÁRTÁS
2011

INFORMÁCIÓ
olasz-francia-ír drámai vígjáték, 118 perc, angol nyelven, magyar felirattal, 90 perc

RENDEZŐ
Paolo Sorrentino

SZEREPLŐK
Sean Penn, Frances McDormand

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek