Most ingyen megnézhetjük a vészkorszakban játszódó, A pásztor című játékfilmet

2020. Szeptember 23. / 10:09


Most ingyen megnézhetjük a vészkorszakban játszódó, A pásztor című játékfilmet

A közönség október 4-ig interneten tekintheti meg a IV. Hét Domb Filmfesztivál döntős filmjeit. A nagyjátékfilmek között látható az Illés László rendezésében készült, A pásztor című filmdráma, amely 1944 végén játszódik Nyugat-Magyarországon. Főszereplője egy pásztor, aki a háború zajától távol élve egy nap szemtanúja lesz egy csoport zsidó lemészárlásának.


A járványhelyzet miatt több mint ötven animációs film, ismeretterjesztő természetfilm, dokumentumfilm, kis- és nagyjátékfilm közül válogathatnak a nézők az otthon kényelméből a hetdombfilmfesztival.hu honlapon a következő két hétben.

Az október 5. és 11. között zajló IV. Hét Domb Filmfesztiválra az alkotók 125 filmet neveztek, közülük hét kategóriában a legjobb tíz alkotás, nagyjátékfilmeknél a legjobb öt került a döntőbe. A nagyjátékfilmek között megtekinthető az Illés László által rendezett, A pásztor című filmdráma, amely 1944 végén játszódik Nyugat-Magyarországon. Főszereplője egy pásztor, aki a háború zajától távol élve egy nap mégis szemtanúja lesz egy csoport zsidó lemészárlásának. Az egyetlen életben maradt lányt magához veszi, sorsuk pedig innentől összefonódik. Az alkotás számos nemzetközi díjat nyert különleges atmoszférája és látványvilága miatt.

A műveket háromtagú zsűri, Rófusz Ferenc  rendező, Pokorny Lia  színművész és Réz András  esztéta értékeli majd a felnőtt kategóriákban, a diákfilmeket a Gyenes Zsolt, Kis-Marics Tamás és Odrobina Tamás alkotta zsűri bírálja el. Az online felületen legtöbb kedvelést kapott alkotásé lesz a Hét Domb Filmfesztivál közönségdíja, ezt az október 10-i online díjkiosztó ünnepségen adják át.

Az MTI alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek