15 éves a Klezmerész – Ünnepi koncert a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában

2020. Február 28. / 10:59


15 éves a Klezmerész – Ünnepi koncert a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában

A Klezmerészek 15 éves születésnapjukat jubileumi koncerttel ünneplik meg, 2020. március 29. (vasárnap) este fél 7 kor a Hegedűs-Csáky (Budapest XIII. ker., Hegedűs Gyula u. 3.) zsinagógában, meghívott sztárvendég Nógrádi Gergely, a Frankel zsinagóga főkántora.

klezmerész-15-koncert.png

A koncertre jegyeket vásárolni ide kattintva lehet.

Az együttes mind a hangszerelésben (vezető hangszerek a hegedű és a klarinét, amelyekhez gitár, basszus és dob csatlakozik), mind a műsorok változatos összeállításában követi a hagyományokat. Repertoárjukban szerepelnek jiddish, héber, ladino (szefárd) nyelvű dalok, hangszeres darabok. 

Műsoraikon az ismert és népszerű zsidó dalok mellett helyt kapnak a kevésbé ismert művek is, hogy azok is mind ismertebbé váljanak. Specialitásuk a kétszólamú vokál két énekesnővel, amely egyedülálló a magyarországi klezmer együtteseknél.

A 15 év alatt számos hazai és külföldi koncertet tudhatnak maguk mögött. Ezek közül legkiemelkedőbbek a 2014., 2015. és 2019. évi részvétel az izraeli Cfáti Nemzetközi Klezmer Fesztiválon, amely egyike a világ legautentikusabb klezmer fesztiváljainak. Az együttes vendégei voltak már Nógrádi Gergely, Bangó Margit, Gerendás Péter és a korábbi Cfáti Fesztiválok szervezője, Eyal Shiolachizraeli hegedűművész.

Céljuk a zsidó folklór mind szélesebb körben és mind nagyobb mélységben történő megismertetése. Ehhez számítanak a folyamatosan bővülő közönségük szerető érdeklődésére.

Törzsközönségük már tudja, hogy egy KLEZMERÉSZ koncert egy örömünnep, a klezmer zene ünnepe, ahol a színpad és a nézőtér eggyé olvad. A közönség együtt énekel, táncol, együtt él a zenészekkel, a zenével. Ezen a koncerten számos új számmal lepik meg hallgatóikat és itt jelenik meg az együttes új CD-je, a KLEZMELODIES by KLEZMERÉSZ. A koncerten találkozhatnak az együttes néhány korábbi tagjával is és most sem marad a közönség híres vendég nélkül, fellép a csodálatos hangú kántor, a zsidó Pavarotti, NÓGRÁDI Gergely is.

Az Együttes tagjai: Klein Judit – ének; Török Judit – ének; Szabó Éva – ének; Zala Judit – hegedű; Gordon Teodóra – klarinét; Bánki Lénárd – gitár; Moharos Katalin – basszus; Garai Péter – dobok, ének

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek