Figyelem, fontos pályázati felhívások következnek

2020. Március 08. / 10:16


Figyelem, fontos pályázati felhívások következnek

Számos amerikai főiskola, múzeum és AHO intézmény ajánl egyhetes programokat külföldi – köztük magyar – résztvevők számára, a kiválasztott pályázók ösztöndíja fedez minden utazási, szállás- és megélhetési költséget. Cikkünkben hírt adunk továbbá egy izraeli Jad Vasem tanulmányútról is. 


1. AMERIKAI PÁLYÁZATOK

Az USA Külügyminisztériuma a New York-i székhelyű Holokauszt Szervezetek Szövetségével (AHO) együttműködésben közel húsz éve támogatja nyári programok szervezését tanárok számára holokauszt oktatás témában. Napjainkig e kezdeményezés keretében 13 országból több mint 300 tanár jutott el holokauszttal foglalkozó amerikai intézetek szemináriumaira. 

Tekintettel arra, hogy 2020. az Auschwitz-Birkenau halál tábor felszabadításának 75. évfordulója, a tanárok és mások újból érdeklődést mutatnak a holokauszthoz kapcsolodó kérdések iránt, ahogy a túlélők generációja kihal. 

Ezek a képzések rendkívül hatékonynak bizonyultak. A tanárok a holokauszt oktatásának innovatív módszereivel ismerkedhettek meg, az egymással és az amerikai felekkel való tapasztalatcserék pedig új távlatokat nyitottak előttük a holokauszt történetének oktatása terén. 

A 2020-as évben az alábbi intézmények vesznek részt a programban: Holocaust Museum Houston (június 9-12), the Center for Holocaust and Humanity Education, Cincinnati (június 15-19), the Jewish Foundation for the Righteous, Columbia University, NYC (június 20-25), and the Center for Judaic, Holocaust and Peace Studies, Appalachian State University, Boone, North Carolina (július 25-30). A programmal kapcsolatos kiadásokat a résztvevő intézmények fedezik.

A 2020-as év nyári programja keretében számos amerikai főiskola, múzeum és AHO intézmény ajánl egyhetes programokat külföldi – köztük magyar – résztvevők számára. A programra kiválasztott pályázók ösztöndíjat kapnak, mely fedez minden utazási, szállás- és megélhetési költséget.A jelentkezési határidő: 2020. március 17. 24:00. A pályázatát kérjük küldje a következő e-mail címekre: birok@state.gov és bilat@emmi.gov.hu.

További részletek itt.

2. JAD VASEM PÁLYÁZAT

A Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkársága „Jad Vasem tanulmányút és továbbképzés 2020” címen nyílt pályázatot hirdet pedagógusok számára a 2020. évben egyhetes izraeli tanulmányúton és továbbképzésen való részvételre a jeruzsálemi Jad Vasem Világ Holokauszt Emlékközpontban.

Pályázatot nyújthatnak be a magyarországi székhelyű intézményekkel jogviszonyban álló pedagógusok. Egy intézményből maximum két pedagógus pályázhat, de minden jelentkező külön-külön, önálló pályázattal.  

Részletek itt találhatók.

(Címlapkép: Jang Jing/Unsplash)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
A magyar kormány büszke a magyar zsidó örökségre
Izrael
Megkezdődött Benjamin Netanjahu büntetőpere

Kommentek