Elismerés a volt nyíracsádi polgármesternek, a zsidóság barátjának

2020. Június 07. / 09:59


Elismerés a volt nyíracsádi polgármesternek, a zsidóság barátjának

Katona Gyula, a Hajdú-Bihar megyei Nyíracsád volt polgármestere felkarolta a helyi zsidó emlékek megőrzésére tett kezdeményezéseket, önzetlenül támogatta az Izraelbe kerültek és a helyi lakosok közötti kapcsolattartást. Ennek elismeréséül a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetsége elismerő oklevelet adományozott a volt községvezetőnek.


Kovács László, a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetsége  elnöke elismerő oklevelet adott át Katona Gyulának (címlapképünkön) Nyíracsád nyugalmazott polgármesterének június 5-én Debrecenben. 

kat.jpgKatona Gyula (balra) és Kovács László

Az indoklás szerint Katona Gyula emberbaráti gesztusai magánszemélyként és településvezetőként is tiszteletre méltóak. Több évtizede ápolja a kapcsolatokat a Nyíracsádról elszármazottakkal, számtalan olyan kulturális program megszervezését ösztönözte, amelyen izraeli művészek is felléptek. Felkarolta a helyi zsidó emlékek megőrzésére tett kezdeményezéseket, önzetlenül támogatta az Izraelbe kerültek és a helyi lakosok közötti kapcsolattartást. Tevékenységének sikere máig jelen van: akik ismerik őt és kedves családját, nem hagyják ki magyarországi látogató körútjukból egykori lakóhelyüket, Nyíracsádot. 

A bensőséges ünnepségen Katona Gyula barátai, tisztelői idézték fel emlékeiket, s méltatták a volt polgármester több évtizedes munkálkodását, amellyel hozzájárult a magyar-izraeli kapcsolatok erősödéséhez.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek