BÁLÁK, gyertya 07.19. 20:15, kimenete: 07.20. 21:30
24.07.14. | 8 Támuz 5784
Alapértelmezett verzió

Ünnepi videótéka / 2021. December 05. / 18:56

Várkonyi Attila rádiós műsorvezetővel lobbant fel az ünnep nyolcadik lángja

Az idei hanuka utolsó, nyolcadik lángja ma Várkonyi Attila (DJ Dominique) rádiós műsorvezetővel lobbant fel a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. A népszerű műsorvezető a csodák ünnepén maga is elmesélt egy megható csodát a saját életnek történetéből. Mert a csodák megtörténnek csak hinnünk kell bennünk, erről is szólnak a hanuka egyre növekvő lángjai, amelyek hosszú időn át képesek utat mutatni.

Ünnepi videótéka / 2021. December 04. / 20:01

Szalai Kriszta és Cserna Antal színművészek társaságában lobbant fel az ünnep hetedik lángja

A népszerű művészházaspárt Radnóti Zoltán főrabbi, a Lágymányosi Bét Sálom zsinagóga vallási vezetője kalauzolta a Rumbach zsinagógában és vezette be fény ünnepének titkaiba.

Ünnepi videótéka / 2021. December 03. / 14:16

Dr. Shemesh Assaf, a Szeretetkórház főigazgatója gyújtotta meg az ünnep hatodik lángját

A hanuka hatodik lángja ma Dr. Shemesh Assaf, a Mazsihisz Szeretetkórházának főigazgatójával lobbant felt a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. A főigazgató mesélt arról, hogy miként ünneplik Izraelben a hanukát, mesélt a sok-sok fánkevésről, a szabadság és a hit fontosságáról.

Ünnepi videótéka / 2021. December 02. / 16:28

Ónodi Eszter színésznővel lobbant fel ma az ünnep ötödik lángja

A hanuka ötödik lángja ma Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színésznővel lobban fel, aki életében először járt zsinagógában, s ezzel régi vágya teljesült. A művésznő elmondta ő maga is hisz a mindennapok csodájában.

Ünnepi videótéka / 2021. December 01. / 18:55

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval lobbant fel a hanuka negyedik lángja

Az ünnep negyedik lángját Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval lobbant fel, akit ma Mester Tamás a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnöke Dr. Schőner Alfréd főrabbi, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga vallási vezetője látott vendégül a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.

Ünnepi videótéka / 2021. November 30. / 20:57

Király Viktor énekessel lobbant fel az ünnep harmadik lángja

A hanuka harmadik gyertyája ma Király Viktor énekessel lobbant fel, akinek gyermekkora óta nagyon sokat jelent a zsidósága, otthon a hanukát is mindig megünneplik a mai napig. A népszerű énekest és édesapját Deutsch Péter rabbi és Büchler András, a Mazsihisz vezetőségi tagja kalauzolta a Rumbach zsinagógában.

Ünnepi videótéka / 2021. November 29. / 20:20

Erdős Virág költővel lobbant fel a második gyertya

Az ünnep második lángja Erdős Virág költővel lobbant fel, akit ma Deutsch Péter rabbi és Büchler András, a Mazsihisz vezetőségi tagja, a Soproni Zsidó Hitközség elnöke látott vendégül a budapesti Rumbach utcai zsinagógában.

Ünnepi videótéka / 2021. November 28. / 16:15

Fellobbannak az ünnep első lángjai

Mától az ünnep végéig minden nap közzéteszünk egy videót, amelyben ismert színművészek, énekesek, közéleti személyiségek gyújtják meg a hanukia soron következő lángját. Az első videóban Hegedűs D. Géza színművész gyújtja meg a ma beköszöntő hanuka első lángját Radnóti Zoltán főrabbival és dr. Kunos Péterrel a Rumbach utcai zsinagógában.