Címkék

parlamenti választások

Hírek, lapszemle / 2022. November 09. / 11:09

Novák Attila történész: A Netanjahu-komplexum

– A koalíció összetétele veszélyt hordozhat magában: a Likud két ortodox és egy szélsőjobboldali párttal kormányoz, és azok a koalíciós kényszer miatt a társadalom számára elfogadhatatlan és veszélyes politikákat oktrojálhatnak rá. Ugyanakkor az ország gazdasági fejlettsége, kreativitása, széles körű belső autonómiái és Benjamin Netanjahu alkalmazkodóképessége ellenállhatnak ezeknek a tendenciáknak – írja Novák Attila az Országút.com portálon.

Hírek, lapszemle / 2022. November 04. / 06:39

Szombat: A keddi izraeli parlamenti választás legfontosabb következtetései

A kedden lezajlott választás eredményeként Izraelnek Benjamin Netanjahu vezetésével a következő négy évben valószínűsíthetően igen stabil kormánya lesz, amelyet egy jobboldali-vallásos koalíció erősít, míg a most ellenzékbe került oldalon Jaír Lapid vezető szerepe megkérdőjelezhetetlenné vált. Csepregi Zsolt politikai elemző a Szombat online kiadásában elemezte a választás tanulságait és várható következményeit.

Izrael / 2022. November 02. / 09:09

Netanjahu: Hatalmas győzelem kapujában állunk

„Ha az exit pollok eredménye a tényleges választási eredményt tükrözi, akkor nemzeti kormányt állítok fel, amely Izrael minden polgárával törődik. Kiegyensúlyozott, felelős politikánk lesz, visszahozzuk a biztonságot, megfékezzük a drágaságot, még jobban kibővítjük a béke körét, Izrael helyzetét javítjuk a népek körében. Törődünk az indulatok csökkentésével a közbeszédben, a belső béke visszahozásával" – mondta Benjámin Netanjahu.

Izrael / 2022. Október 31. / 19:21

Holnap választás Izraelben – az arab kisebbség dönthet az új kormányról?

Az Izrael lakosságának ötödét kitevő arab kisebbség részvételi aránya döntheti el a keddi izraeli parlamenti választások eredményét, és Benjámin Netanjahu volt miniszterelnök esetleges visszatérését egy jobboldali-vallásos koalíció élén – jelentette tegnap választási szakértőkre hivatkozva a katonai rádió. A közvélemény-kutatások szerint továbbra is a Netanjahu vezette Likud párt szerezheti meg a legtöbb mandátumot.