Címkék

Rumbach zsinagóga

Zsidó világ / 2023. November 28. / 15:36

Meghívó: Évzáró fogadás és jótékonysági aukció a Rumbach-ban

A Keren Hayesod Hungaria Alapítvány tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és partnerét a 2023. december 3-án, vasárnap kora este 5 órától megrendezésre kerülő eseményére a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába.

Kultúra / 2023. November 26. / 14:56

Interjú Palya Beával: „Nekem minden koncert szent”

– Van szent idő és van szent tér. Nekem minden koncert ilyen. Elválik a normálistól. Arra való, hogy tagolja az időt, tagolja a teret – mondja Palya Bea a vele készült beszélgetésünkben. Az énekesnőt annak apropóján kérdeztük, hogy zenészbarátaival hanukai koncertet ad a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában december 10-én, vasárnap este 7 órától. Legyenek ott, ünnepeljük együtt a fény és a zene csodáját!

Ünnepek / 2023. November 23. / 21:22

Turi Tímea költő a hanukáról: „A csodavárás állandó lélektani igény”

Palya Bea és barátai hanukai koncertjének egyik különlegessége az lesz, hogy a dalok között Turi Tímea költő (címlapképünkön), a rangos Magvető Kiadó főszerkesztője mond átvezető szövegeket, pontosabban – mint ő fogalmaz – „hidakat”. E „szöveghidak” kapcsán kérdeztük a költőt arról, hogy mivel készül a december 10-i előadásra.

Zsidó világ / 2023. November 14. / 12:24

„Az összefogás és a hit az, ami megtartott bennünket"

A Rumbach-zsinagógában múlt vasárnap nagy sikerrel megrendezett Gyermekek a gyermekekért jótékonysági koncert és családi nap apropóján Orbán Izsák osztotta meg gondolatait honlapunkkal. Szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe a fiatal diák fontos gondolatait.

Kultúra / 2023. November 13. / 19:55

Palya Bea és barátai hanukai koncertje a Rumbach-ban

Palya Bea és barátai hanukai ünnepi koncertje a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában 2023. december 10-én, vasárnap este 7 órakor. A koncert előtt meggyújtjuk a hanukia negyedik lángját. Az előadást követően ünnepi fánkkal kedveskedünk nézőinknek. Közreműködnek: Jávori Ferenc „Fegya”, Szokolay „Dongó” Balázs, Gazda Bence és Turi Tímea.

Élet + forma / 2023. November 13. / 12:11

A béke hangjai csendültek fel a Rumbach zsinagógában

A Rumbach zsinagóga épületének előterében elhelyezett piros kismotorok és a rájuk kötött, ég felé kapaszkodó lufik is fájó emlékeztetői maradtak a történteknek. A vasárnapi esemény célja az adománygyűjtés mellett a szolidaritás volt, amivel a közösség kifejezhette együttérzését, és békét sürgetve sugározhatta szeretetét a kibuc felé a távolból.

Izrael / 2023. November 06. / 15:20

Gyermekek a gyermekekért: Rumbi Tanház jótékonysági koncert sztárfellépőkkel

Neves hazai sztárfellépők közreműködésével jótékonysági koncert lesz november 12-én, vasárnap délelőtt 11 órától a Rumbach zsinagógában az október 7-én rettenetes emberveszteséget elszenvedett beeri kibuc árván maradt gyermekei javára. A koncerten többek között fellép Bíró Eszter, Farkasházi Réka, Kárász Eszter, Malek Andrea, Szalóki Ági, a Benjamin ovisok és még sokan mások.

Élet + forma / 2023. Október 31. / 20:28

Club Sababa – Kóser játszma 18-35 éves fiataloknak a Rumbach-ban

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Ifjúsági Osztálya, a Club Sababa interaktív csapatjátékra hívja a fiatalokat 2023. november 11-én, szombaton este 7 órától a Rumbach utcai zsinagógába (Budapest VII. kerület, Rumbach Sebestyén utca 11-13.).

Zsidó világ / 2023. Október 17. / 13:59

Rumbach: Hamarosan újra megkezdődik a Rumbi Tanház

A gyermekes szülők jó előre írják be a naptárba az október 22-i dátumot, azon a napon ugyanis újra megkezdi a foglalkozásokat a Rapi-Legény Zsuzsanna által vezetett, hamar népszerűvé vált Rumbi Tanház. Tanévnyitó nemcsak gyerekeknek, de az egész család számára: október 22-e, vasárnap reggel 10 óra.

Tudomány / 2023. Október 04. / 16:13

„A zsidóság válság idején mindig kultúrát teremt"

A hatalom a különböző korokban hogyan használta fel a művészetet, s ennek miként tudtak ellenállni (vagy behódolni) a kultúra emberei? Hová fajulhat a politika és a kultúra harca? Erről tanácskoztak neves előadók az Entartete Kunst, avagy az elfajzott művészet címmel rendezett nagyszabású konferencián, amelyet az OR-ZSE és a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkara szervezett a Rumbach-ban. Három részes cikksorozatunk 2. része.

Kultúra / 2023. Október 03. / 19:10

Októberben is lesz Omike koncert a Rumbach-ban

A kamarazene és Izrael szerelmesei októberben sem maradnak OMIKE koncert nélkül. A szeptemberi felejthetetlen koncert után október 9-én, hétfőn este 7 órakor újra találkozhatunk a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusaival az OMIKE zsinagógakoncertjén a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.

Kultúra / 2023. Szeptember 29. / 11:53

Ünnepeljük az idősek világnapját egy felejthetetlen élménnyel!

Szeretettel meghívjuk az időseket és nyugdíjasokat október 3-án, kedden este 7 órakor a Rumbach utcai zsinagógában tartandó különleges koncertünkre. Szeretetünk és tiszteletünk jeléül egy egyszeri, különleges ajánlatot kínálunk.