Hozzávalók
- Hozzávalók 2 személy részére:
- 2 dkg főtt rizs
- 2 dkg főtt borsó (vagy felengedett fagyasztott borsó)
- 1 zeller szeletekre vágva
- 2 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
- 1 zöldpaprika apróra vágva
- 1 kisebb sárgarépa szeletekre vágva
- 1,5 dl házi készítésű majonéz
- 1 teáskanál currypor (vagy ízlés szerinti)
- A házi készítésű majonézhez:
- 1 tojás
- 2 evőkanál citromlé
- 2,5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál mustár (ízlés szerint)
- csipetnyi tengeri só (ízlés szerint)
Elkészítés
- Először a majonézt készítse el:
- A tojást a robotgép alacsony fokozatán verje fel, ezután adja hozzá a citromlevet és a fűszereket ízlés szerint. Folyamatos keverés mellett lassan csepegtesse bele az olajat, majd keverje simára. Kb. 4 dl lesz belőle, hűtőszekrényben 2-3 napig eláll. A hozzávalókat jól keverje össze, majd hagyja állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. A húslevesben főtt rizs különleges ízt ad a salátának. A zöldségeket kissé meg is főzheti, csicsókát,paradicsomot vagy cukkínit is adhat hozzá.