Virággal az erőszak ellen

2019. Október 24. / 09:38


Virággal az erőszak ellen

Európa tizenkét országának több mint százezer fiataljával együtt magyarok is virágokat ültetnek az előítélet, a kirekesztés és a gyűlölet ellen, amely másfél millió gyerek értelmetlen halálát okozta hetvenöt évvel ezelőtt. A Szembenézés Alapítvány által szervezett akció ma délután 16 órakor kezdődik a budapesti Dohány utcai zsinagóga előtt, a Herzl téren. 


Az Európai Unió finanszírozásával a Szembenézés Alapítvány nyújt szakmai és technikai támogatást ahhoz a megemlékező virágültetéshez, amelyet a holokausztban meggyilkolt másfél millió gyerek emlékére rendeznek az élőkért, az életért ma délután 4-től a Herzl téren. A szervezők hozzák az életet szimbolizáló sárga krókusz virághagymákat, és azokat az eszközöket, amik az ültetéshez kellenek. 

A közös virágültetés után vidd haza az elültetett krókuszt és a reményt, hogy egyszercsak mi leszünk többen, akik az életet választjuk az előítélet helyett! – olvasható a felhívásban. Figyelmeztessenek a holokauszt emléknap környékén kibomló sárga virágszirmok – hasonlóan a zsidók ruháján bélyegként viselt sárga csillaghoz – az előítélet ostobaságára és aljasságára, és hirdessék, hogy milyen öröm előítéletek nélkül, egymást tisztelve élni. 

A megemlékezésen ott lesz Fahidi Éva 94 éves holokauszttúlélő, Magyar Krókusz Nagykövet, valamint a rendezvény védnökei: Beer Miklós püspök és Fabiny Tamás püspök. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Az auschwitzi szerelmesek igaz históriája
2019. December 16. / 16:43

Az auschwitzi szerelmesek igaz históriája

Ünnepek
Mindig jön új fáraó: a zsidók
és a hatalom

Kommentek