Hozzávalók

  • 30 dkg csuszatészta
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 1 evokanál liszt
  • 1 dl étolaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

  1. A megmosott, jól lecsepegtetett pontyszeleteket enyhén besózzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és sütésig félretesszük. Megtisztítjuk a gombát, paradicsomot, paprikát, és felkockázzuk. Maggi Halászlékockával ízesített vízben kifozzük a csuszatésztát, lecsöpögtetjük, egy kis olvasztott vajjal meglocsoljuk, s melegen tartjuk. A zöldségeket kevés hevített vajon megfonnyasztjuk, majd felengedjük az eloírás szerint csomómentesen kikevert Maggi Pörkölt Fixszel, és együtt felfozzük. Behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel, s felforraljuk. Kevés forró olajon ropogósra sütjük az elokészített pontyszeleteket, tálaláskor a csuszatésztára helyezzük, majd bevonjuk a paprikás gombamártással. Tejföllel megöntözzük.