Hozzávalók

  • 6 dl édes fehérbor
  • 3 dl víz
  • 1 citrom vékonyan levágott héja
  • 3-4 szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj
  • 8 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 8 dkg borba áztatott mazsola
  • édes tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés

  1. Előnye, hogy sokkal hamarabb elkészül, mint a halászlé, behűtve és forrón is tálalható. Forralja fel a vízzel hígított bort a citrom héjával, a szegfűszeggel és a fahéjjal. A cukorral verje habosra a tojások sárgáját, hígítsa a tejszínnel. Állandó kevergetés mellett szűrje rá a forró bort, vigyázva, mert a tojás sárgája összecsomósodhat. Tegye a tűzre, és alacsony hőfokon a sűrűsödésig habverővel keverje tovább. Szűrje át, majd szórja bele a mazsolát. Jól behűtve, édes tejszínhabbal díszítve tálalja.
  2. Ha forrón szeretné tálalni, a hozzávalókból hagyja el a tejszínt!