Hozzávalók
- 1 közepes nagyságú csuka
 - 1 liter víz
 - 2 evőkanál ecet
 - 1 nagy fej vöröshagyma
 - 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
 - 1 citrom reszelt héja, pár szem szegfűbors
 - 2 babérlevél
 - 2-3 szem fekete bors, késhegynyi kakukkfű
 
Elkészítés
- A megtisztított halat tálra helyezzük. Elkészítjük a levet: a megtisztított hagymát, a megtisztított zöldségeket, a fűszereket és a citromhéjat, a vízben puhára főzzük, beletesszük a halat, és nagyon lassan tovább főzzük. Amikor megpuhult a halhús, kiemeljük a tálra, a Ievét besűrítjük, majd rászűrjük. A zöldségből díszítésül a tál aljára karikákat helyezhetünk és megfagyasztjuk