Indul a Mazsike Sétafesztiválja, de ezúttal vidéki helyszíneken is

2022. Május 24. / 12:08


Indul a Mazsike Sétafesztiválja, de ezúttal vidéki helyszíneken is

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) évente megrendezett Sétafesztiválja különféle tematikára épülő, nappali és esti városismereti sétákra invitálja az érdeklődőket Budapesten, de idén először vidéki helyszíneken is. A május 26-tól 29-ig tartó rendezvényt csütörtökön  ünnepélyes megnyitó vezeti fel a budapesti Deák téren, ahol emlékfát ültetnek Szerb Antal tiszteletére.

A Mazsike 2018 óta évente megrendezi a Sétafesztivál elnevezésű, több napos rendezvényt, amelyen különféle tematikára épülő, nappali és esti városismereti sétákra várják az érdeklődőket. A vezetett sétákon az elmúlt években többek közt a budapesti metró művészetét, Zugló szecessziós épületeit, a fővárosi temetők kincseit, illetve kávéházak történetét lehetett megismerni. A korábbi évek fokozott érdeklődése miatt ezúttal már évente kétszer (tavasszal és ősszel is) megrendezik a programsorozatot.

280005587_5703490483034702_6033365802137422227_n.jpg

Mint említettük, a rendezvény tematikája évről évre változik, így idén a divat, az öltözködés és a dizájn áll a séták középpontjában, tehát a hagyományos múzeumi séták mellett ezúttal egykori híres nagyáruházak és divatmárkák emblematikus helyeit is fölkeresik. (A részvétel regisztrációhoz kötött!)

A fesztivál 2019 óta újabb hagyománnyal bővült: az első séta induló állomásán egy-egy emlékfát ültetnek. 2019-ben a Klauzál téren a holokauszt áldozatainak emlékére, 2020-ban a Gutenberg téren Heller Ágnes emlékére, tavaly a Király utcában Ráday Mihály emlékére ültettek fát, idén pedig a Deák Ferenc u. 15. alatt született Szerb Antal tiszteletére ültetnek emlékfát. Az eseményen a tragikus halált halt író és irodalomtörténész műveiből Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész olvas fel.

A Sétafesztivál részletes programját itt olvashatják, a rendezvény Facebook-oldalát pedig itt találják. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek