A Broadway zsidó hercegének nem lesz temetési szertartása, helyette megünneplik az életét

2019. Augusztus 02. / 15:00


A Broadway zsidó hercegének nem lesz temetési szertartása, helyette megünneplik az életét

A West Side Story, a Hegedűs a háztetőn, az Operaház fantomja vagy az Evita világhírű rendező-producerének nem rendeznek temetési szertartást. A kilencvenegy évesen elhunyt, zsidó származású Harold Prince végakarata szerint szerettei és barátai hamarosan egy ünnepséget tartanak, ahol megünneplik ezt a csodálatos termékenységű életet.


A musical világa egy valódi legendát vesztett el a júliu 31-én Izlandon elhunyt Harold Prince rendező-producer személyében, akinek olyan világhírű darabok fűződnek a nevéhez, mint West Side Story, a Hegedűs a háztetőn,a Cabaret, az Operaház fantomja vagy az Evita. 

Harold Prince németországi gyökerű zsidó család gyermekeként született Manhattanben 1928-ban. Több mint hatvan éves pályafutása során 21 Tony Awards díjat nyert, többet, mint bárki más. 

Alig került nyilvánosságra a halálhíre, a nemzetközi internetes sajtót és a különböző közösségi médiafelületeket elárasztották a pályatársak és a rajongók részvétnyilvánításai és üzenetei. Közleményt adpott ki Andrew Lloyd Webber világhírű zeneszerző, aki azt írta, hogy sokat köszönhet a musical hercegének, aki két olyan művel koronázta meg az életművét, mint az Evita vagy az Operaház fantomja.

Az amerikai sajtó szerint Harold Prince-nek az volt a végakarata: ne temetést rendezzenek neki, hanem a szerettei és barátai tartsanak egy ünnepséget az élet tiszteletére. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek