Izrael: Élünk, ne izguljatok!

2021. Május 12. / 11:32


Izrael: Élünk, ne izguljatok!

Tegnap este Tel Avivban is megszólaltak a szirénák. Az újépítésű lakásokban, de a nemrég felújítottokban is mint a miénk, van egy bombabiztos szoba. Mi vendégszobának használjuk. Ha nincs rakétatámadás. Silló Sándor beszámolója.

Most épp egy párizsi vendégünknél vendégeskedtünk a shelterben, amíg kinn robbanások rázták a levegőt. 6-8 kisebb és egy nagyobb egészen közel.

A sziréna végén az erkélyről

felnéztünk az égre: kis kerek füstfelhők álltak a fejünk felett és a rakéták ott felejtett csíkjai.

A szirénaszó még el sem halkult már megszülettek az első izraeli viccek a helyzetünkről, és rakéta sebességgel járták körbe a közösségi oldalakat: Az egész világ a koronától szenved de Izrael már visszatért a rendes kerékvágásba.

Guy Mored karikatúrájaGuy Mored karikatúrája

Éjfélkor kikapcsoljuk a tv-t, a Vaskupola eredményeivel a tragédiák híreivel, és a háború szóval teli fejjel próbáltunk elaludni.

Három órakor újra felüvöltenek a szirénák. Annyi ideig sem tartott, hogy összekapjuk magunkat.

A fürdőszoba ablakon át jól látszott a támadó-rakéta és Vaskupoláé, ahogy elfogja majd felrobbantja a levegőben. Aztán csen reggelig.

telaviv-05-12-cikkbe.jpg

A vicceknél és a rakétáknál csak a segítő szándék volt gyorsabb. Észak Izraelből sorra érkeznek a felajánlások. Sokan szívesen nyitják meg a lakásaikat a veszélyben lévő déli családok előtt.

Azt hittem reggel elnéptelenednek majd a utcák de tévedtem. A város éli az életét, reggeliznek a teraszokon, munkába menőkkel teli a busz, csak az iskolákban nincs tanítás és a repteret zárták le.

Aggódó kérdések érkeznek, válaszolni kell!
Élünk ne izguljatok!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Izrael: De ki győzött?
2021. Június 08. / 12:02

Izrael: De ki győzött?

Magyar zsidó arcképcsarnok
Magyar zsidó arcképcsarnok: Perlott Csaba Vilmos (1880-1955)

Kommentek