Támogassák a Mazsihiszt adójuk egyházaknak adható 1 százalékával, támogassák a jövőt!

2024. Február 16. / 13:17


Támogassák a Mazsihiszt adójuk egyházaknak adható 1 százalékával, támogassák a jövőt!

Az adózó magyar állampolgároknak köszönhetően a Mazsihisz évről évre egyre nagyobb támogatást kap a személyi jövedelemadó egyházaknak adható 1 százalékából. Kérjük, idén is a Mazsihiszt, a magyar zsidóság legnagyobb felekezetét segítsék annak érdekében, hogy izgalmas, pezsgő, élettel teli zsidó közösségi életet hagyjunk örökül gyermekeinknek! Technikai számunk: 0358!

A személyi jövedelemadónk 1-1 százalékát 2024-ben is felajánlhatjuk egy egyháznak és egy civil szervezetnek. Habár „mindössze” 1 százalékról van szó, ami első hallásra nem tűnik soknak, a számok azt mutatják: az egyes adózók támogatása összesítve igen jelentős anyagi forrást jelent!

Tavaly a hazai zsidó felekezetek csaknem 170 millió forintot kaptak az 1 százalékról rendelkező adózóktól. Nagy örömünkre a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) támogatottsága ebből 78 százalékos volt: a Mazsihisz mintegy 132 millió forintot kapott 12 612 adózótól. Mivel az állam minden egyes felajánlott forintot még egy forinttal kiegészít, így a Mazsihisz 2023-ban csaknem 264 millió forint támogatáshoz juthatott.

Köszönjük mind a 12 612 adózónak, hogy tavaly minket tisztelt meg bizalmával! S kérjük, hogy akiknek fontos a zsidóság, idén is minket támogassanak! Hiszen a pénzt a legfontosabb dolgokra: zsidó hitéletre és zsidó intézmények fenntartására fordítjuk. A Mazsihisz zsinagógákat működtet Budapesten és vidéken, továbbá egészségügyi, oktatási, szociális, kulturális és tudományos intézményeket, műhelyeket tart fenn szerte az országban. Mind-mind fontos elemei a mai magyar zsidó közösségi létnek.

Fogjunk össze idén is annak érdekében, hogy a magyar zsidóság megőrizze és növelje erejét! Segítsük egymást, hogy izgalmas, pezsgő, élettel teli zsidó életet hagyjunk örökül gyermekeinknek!

Támogassák a Mazsihiszt, támogassák a jövőt!
Technikai számunk: 0358!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
Sajnos kikapott az izraeli futballválogatott Budapesten
Zsidó világ
Mazsihisz podcast: Egy állam, két állam?