Kácsor Zsolt kollégánk Népszabadság-díjas. Gratulálunk

2019. Október 10. / 13:43


Kácsor Zsolt kollégánk Népszabadság-díjas. Gratulálunk

Kácsor Zsolt a legkiválóbb magyar újságírók egyike és talán a legnagyszerűbb magyar tárcista. 


A tárcairodalom Magyarország egyik legnagyobb büszkesége, nem magyar találmány, de olyan művelői akadtak, mint Kosztolányi Dezső, vagy Szomory Dezső, Szép Ernő, Bächer Iván, illetve Darvasi László a maiak között, Kácsor egyetlen élő kihívója.

A szépirodalom és az újságírás közötti senkiföldjén bóklászó tárcaíró tökéletes kis műremekeket alkot elhaló sóhajokból a kávéházi kuglóf és kávé mellé, amelyeket aztán évtizedek múlva is idézünk, a pillanat művészete az örökkévalóságnak. Régen az írók jórészt újságírók voltak, azóta minden átalakult, az élet ritmusa, a kávéház, az újságírás és a tárca mégis él, Kácsor Zsolt pedig ebben a mindenen túli világban is dolgozik, mintha csak értelme volna, mert szeret minket, ugyanis nem csak vidáman lehet szeretni, lehet szomorúan is.

A tárcista figyel minket, a semmiségeinket is észreveszi és halhatatlanná varázsolja, többet tud rólunk önmagunknál. Ezt csak szeretve lehet csinálni. És a tárcistát szemérmesen viszontszereti a világ, bárcsak ezt is észrevenné.

Szeretettel gratulálunk kiváló munkatársunknak. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek