Trajo.Chai - Élet.Élet – világpremier a Rumbachban
Ápr. 16.

Trajo.Chai - Élet.Élet – világpremier a Rumbachban

Információk

Dátum

2024.04.16.

Időpont

19:00 - 20:45

Helyszín

Rumbach zsinagóga - Budapest VII. kerület, Rumbach Sebestyén utca 11-13.

Leírás

2024. április 16-án, kedden este 7 órakor a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján Kossuth-díjas és nemzetközi hírű művészek érkeznek a Rumbach zsinagógába, hogy zenével, dallal és szöveggel adják át a 80 évvel ezelőtt történtek tanúságát a jelen kornak. Jegyárak: 6900-7900 forint.

JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA

Az élet egyszeri és megismételhetetlen értékünk. Ennek a különleges koncertnek az üzenete, hogy együtt emlékezzünk, együtt dolgozzunk a múlt fájdalmain, de ne felejtsünk, hogy egy olyan jövőt tudjunk formálni, melyben a háború és erőszak nem jelenik meg választási lehetőségként.

Először fognak együtt fellépni ezen az emléknapon magyar roma és zsidó zenészek és előadók. A klasszikus zeneművek, valamint az autentikus roma és zsidó dallamok mellett felcsendül Cséki Kálmán csak erre az alkalomra komponált mesterműve, mely egyben a koncert címadója is.

Fellépnek: Cséki Kálmán – zongora, Jávorkai Ádám – cselló, Jávorkai Sándor – hegedű, Kardos Dániel – gitár, Klein Judit – ének, Lakatos Mónika – ének, Móser Ádám – harmonika, Rostás Mihály „Mazsi” – gitár. Zenei szerkesztő és zeneszerző: Cséki Kálmán.

Az emlékest tervezője és kivitelezője a Rumbach stábja: Kiss Henriett és Komor Csi

A koncert létrehozását az Erzsébetvárosi Önkormányzat támogatta. A koncert a Holokauszt 80 emlékév és a PészahFeszt programja.

Kérjük támogassa Ön is adója egyházaknak adható 1%-ával a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) munkáját! Technikai számunk: 0358