Január másodikától újra látogathatók a  Holokauszt Emlékközpont kiállításai

2023. December 28. / 16:44


Január másodikától újra látogathatók a Holokauszt Emlékközpont kiállításai

A budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpont december 22-én zárt be az év végi ünnepek miatt, a nyitás 2024. január 2-án, kedden lesz. Akkortól újra látogatható az emlékközpont állandó tárlata, amelyet a magyar holokauszt áldozatainak emlékére állítottak össze, s megtekinthetők lesznek az intézmény időszaki kiállításai is, köztük a győri zsidóság 1867-1944 közötti történetét feldolgozó tárlat.

A Holokauszt Emlékközpont állandó kiállításának témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa.

Az időszaki kiállítások közül figyelmükbe ajánljuk a Vágyott Világok – Győri zsidó polgári életvilágok 1867 és 1944 között című időszaki tárlatot, amelynek  fókuszában a holokausztot megelőző együttélés, a győri modern társadalom közös kialakítása áll, amit a holokauszt tört meg. Olyan élmények, tapasztalatok formálják a kiállítást, amelyek révén megfoghatóvá válik az egykori győri polgári világ, és benne a zsidók élete. 

A Holokauszt Emlékközpont az év végi szünet után január 2-án nyitja meg a kapuit a látogatók előtt. A tárlatok kedd és vasárnap között 10– 18 óra között látogathatók (pénztárzárás 17 órakor). Szünnap: hétfő.

Címlapkép: www.hdke.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek