Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személy részére:
  • 2 dkg főtt rizs
  • 2 dkg főtt borsó (vagy felengedett fagyasztott borsó)
  • 1 zeller szeletekre vágva
  • 2 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
  • 1 zöldpaprika apróra vágva
  • 1 kisebb sárgarépa szeletekre vágva
  • 1,5 dl házi készítésű majonéz
  • 1 teáskanál currypor (vagy ízlés szerinti)
  • A házi készítésű majonézhez:
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2,5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár (ízlés szerint)
  • csipetnyi tengeri só (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. Először a majonézt készítse el:
  2. A tojást a robotgép alacsony fokozatán verje fel, ezután adja hozzá a citromlevet és a fűszereket ízlés szerint. Folyamatos keverés mellett lassan csepegtesse bele az olajat, majd keverje simára. Kb. 4 dl lesz belőle, hűtőszekrényben 2-3 napig eláll. A hozzávalókat jól keverje össze, majd hagyja állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. A húslevesben főtt rizs különleges ízt ad a salátának. A zöldségeket kissé meg is főzheti, csicsókát,paradicsomot vagy cukkínit is adhat hozzá.