Hozzávalók

  • 4 cukkini - kb. 500g, 1 kis fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 1 tojás, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt, 175g zsemlemorzsa, 1 kávéskanál olasz fűszerkeverék, só, fekete bors.

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Vajjal megkenjük a hőálló sütőforma belsejét. Megtisztítjuk a cukkinit, hosszában megfelezzük, majd a belsejét kivájjuk, majd kb. 10 percig sütjük. Időközben megtisztítjuk a hagymát, majd felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk, ugyanezt tesszük a cukkini belsejével is. Serpenyőben mérsékelt tűznél megolvasztjuk a vajat, s puhára pároljuk benne hagymát a cukkini belsejével együtt. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a petrezselymet és a fűszereket. A tojást a cukkini masszához keverjük. A majdnem megsült cukkinit kivesszük a sütőből, megsózzuk és megborsozzuk, majd megtöltjük a zöldséges masszával, végül megszórjuk parmezánnal. Ezt követően még kb. 5 percig sütjük. A töltelék enyhe barna színe jelzi, hogy elkészült az ínyencség. Tálalásával ne késlekedjünk!