Újabb orvosi áttörés Izraelben: előrelépés a pajzsmirigy-daganat elleni harcban

2019. December 25. / 14:01


Újabb orvosi áttörés Izraelben: előrelépés a pajzsmirigy-daganat elleni harcban

A pajzsmirigy különböző kinövéseiről nagyon nehéz volt diagnosztizálni, rosszindulatúak-e. Talán egy izraeli eljárás a Hadassza Egyetemről segíthet dönteni, ha lehet, megspórolni a műtétet, és, ha kell, beavatkozni időben. 


Az eddigi vizsgálatok több esetben bizonytalan eredményeket produkáltak, előfordult, hogy nem lehetett egyértelműen eldönteni, vagy csak nagyon drága vizsgálatok révén, mekkora a baj. Fölöslegesen megszabadulni a pajzsmirigytől nem csak az indokolatlan műtéti kockázatok felvállalását jelentette, a pajzsmirigy hozzájárul az anyagcseréhez, a megfelelő testhőmérséklet biztosításához és egyéb testi funkciók ellátásához is. Akinek eltávolították a pajzsimirigyét, állandó orvosi kezelésre szorulhat ezt követően, fontos tudni, mi pontosan a helyzet. 

Az RNA, a ribo-nukleinsav elemzésével, a beteg és az egészséges szervekből nyert RNA összehasonlításával fejlesztette ki szűrőmódszerét az izraeli orvoscsoport dr. Haggi Mazeh és dr. Iddo Ben-Dov vezetésével. Az eltérések 94%-os pontossággal mutatják meg, melyik kinövés rosszindulatú. Ha minden jól megy, akkor mindez egy vagy két éven belül átmehet a hétköznapi orvosi gyakorlatba és rengeteg embernek nyújthat segítséget. Az izraeli tudomány újabb fontos fegyverrel segítheti a rák elleni harcunkat. 

Forrás:Jpost.com

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek