Az OR-ZSE hallgatói a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián

2021. Április 14. / 07:29


Az OR-ZSE hallgatói a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián

Ma kezdődik a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia, amelynek humán szekcióját a Miskolci Egyetem, míg társadalomtudományi szekcióját a Budapesti Metropolitan Egyetem szervezi. E két szekcióban az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) hallgatói is bemutatkoznak.


Az OR-ZSE hallgatói a tudományos munkájuk eredményét a 2020. december 4-i intézményi konferencián előadták, majd január elején TDK-dolgozat formájában is bemutatták. Az elmúlt napokban pedig már intenzíven készültek témavezetőikkel együtt, hogy a tudományos diákköri konferencián ne csupán a dolgozatukat foglalják össze a rendelkezésükre álló rövid idő alatt, hanem egyúttal reflektáljanak is a bírálatokra. 

Április 14., szerda, 12:05–12:30
(Szociológia 1. tagozat)
Suhajda Attila (Egyházi/felekezeti közösségszervező BA szak, 2. évf.): Öröklött előítéletek – sztereotípiák és hozzájuk kapcsolódó attitűdök családon belüli átadása (Témavezető: Vörös Kata, Művelődés- és Kultúratörténeti Tanszék)

Április 14., szerda, 13:30–14:00
(20. századi magyar irodalom II. tagozat)
Jámbor Andrea (Egyházi/felekezeti közösségszervező BA szak, 2. évf.): Zsidó identitásminták Lesznai Anna regényében az asszimiláció tükrében (Témavezető: Peremiczky Szilvia, Művelődés- és Kultúratörténeti Tanszék)

Április 15., csütörtök, 15:00–15:30
(Néprajz I. Folklór tagozat)
Harsányi Lajos (Egyházi/felekezeti közösségszervező BA szak, 2. évf.):Tardosi vörös mészkő síremlékek tipológiája a karcagi temetőkben (Témavezető: Balogh István, Judaisztikai Tanszék)

A rabbiképző honlapján ezen az oldalon találják azokat a linkeket, amelyeken az április 16-ig tartó konferencia előadásait figyelemmel követhetik. A zsűri tagozatonként osztja ki a legjobb TDK-munkákért járó díjakat, ehhez az OR-ZSE hallgatóinak sok sikert kívánunk!

(Forrás: OR-ZSE)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek