Meghalt Shoshana Ovitz, aki tavalyelőtt 104 évesen rendezett családtalálkozót

2021. Február 09. / 15:53


Meghalt Shoshana Ovitz, aki tavalyelőtt 104 évesen rendezett családtalálkozót

Shoshana Ovitz holokauszttúlélő megvalósíthatta azon álmát, hogy az egész családjával lefényképezték a Siratófalnál a nácik elleni győzelem jelképeként. Az asszony 105 éves korában hunyt el, s több mint 400 leszármazottat hagyott maga után – olvasható az Izraelinfo csoport hírében.


Az asszonynak az auschwitzi haláltábort sikerült túlélnie. A világháború után hozzátartozóit keresve találkozott unokatestvérével, Dov Ovitz-cal, aki feleségét és négy gyermekét veszítette el a holokausztban. Összeházasodtak, egy ausztriai menekülttáborban megszületett első gyermekük. Később kivándoroltak Izraelbe, ahol Haifa kikötővárosban nevelték fel négy gyermeküket, két fiút és két lányt. 

ovitz2.jpgFotók: Ynet.com

Izraeli hírportálok jelentése szerint a matrónának 2019-ben az volt a kívánsága, hogy születésnapja alkalmából összes gyermeke, unokája, dédunokája és ükunokája gyűljön össze a gonosz legyőzésének szimbólumaként. A Siratófalnál készült el a nagy családi fotó, amelyen az ünnepelt kerekesszékben látható egy kisfiúval

A fönti családtalálkozóról hírt az MTI adta ki még 2019 nyarán. A mostani, szomorú hír az, hogy Shoshana Ovitz 105 évesen meghalt. 

Az asszony több mint 400 leszármazottat hagyott maga után  – olvasható az Izraelinfo nevű Facebook-csoportban közzétett hírben.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek