Radnótiék elindulnak – verses krónika a bori munkaszolgálatosok utolsó útjáról

2020. Szeptember 15. / 09:27


Radnótiék elindulnak – verses krónika a bori munkaszolgálatosok utolsó útjáról

Szerző: Kácsor Zsolt

Tóth Péter Lóránt tanár, versvándor, Radnóti-díjas versmondó pódiumműsora Radnóti Miklós és a bori munkaszolgálatosok utolsó útját eleveníti föl az  Ars Sacra Fesztivál és Háló Közösségi és Kulturális Központ – S4 szervezésében. Az ingyenes előadás ma este 7 órakor kezdődik a budapesti Háló Közösségi Térben, a Semmelweis utca 4. szám alatt.


A Mazsihisz.hu oldalon már bemutattuk Tóth Péter Lóránt versmondót, aki Radnóti Miklós mártír-költő nyomában tette meg a Borból Abdáig vezető utat az áldozatok tiszteletére. 

Radnóti Emlékmenet plakát.jpg

A Radnóti-díjas ,,versvándorral" most az Ars Sacra Fesztivál keretében találkozhatnak: a ,,...lélek vagyok, élni szeretnék!" című krónikáját adja elő Radnóti Miklós és a bori munkaszolgálatosok utolsó útjáról ma este hét órától a Háló Közösségi Térben (Budapest, Semmelweis utca 4.). Az előadás Kőszegi Ábel ,,Töredék" című krónikája és a Bori notesz versei alapján született. Az előadás után Tóth Péter Lóránt személyes élményeiről, tapasztalatairól mesél a bori munkaszolgálatosok nyomában tavaly megtett útjról.

Mint a föntebb közölt plakáton látható, Radnóti Miklós emlékére megemlékezést tartanak meggyilkolása helyszínén szeptember 17-én. Részt vesz a rendezvényen Tóth Péter Lóránt is.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Van esély egy új zsidó rádió létrehozására Budapesten
Mazsihisz hírek
A Mazsihisz évi rendes közgyűlése online kerül megrendezésre

Kommentek