Radnótiék elindulnak – verses krónika a bori munkaszolgálatosok utolsó útjáról

2020. Szeptember 15. / 09:27


Radnótiék elindulnak – verses krónika a bori munkaszolgálatosok utolsó útjáról

Szerző: Kácsor Zsolt

Tóth Péter Lóránt tanár, versvándor, Radnóti-díjas versmondó pódiumműsora Radnóti Miklós és a bori munkaszolgálatosok utolsó útját eleveníti föl az  Ars Sacra Fesztivál és Háló Közösségi és Kulturális Központ – S4 szervezésében. Az ingyenes előadás ma este 7 órakor kezdődik a budapesti Háló Közösségi Térben, a Semmelweis utca 4. szám alatt.


A Mazsihisz.hu oldalon már bemutattuk Tóth Péter Lóránt versmondót, aki Radnóti Miklós mártír-költő nyomában tette meg a Borból Abdáig vezető utat az áldozatok tiszteletére. 

Radnóti Emlékmenet plakát.jpg

A Radnóti-díjas ,,versvándorral" most az Ars Sacra Fesztivál keretében találkozhatnak: a ,,...lélek vagyok, élni szeretnék!" című krónikáját adja elő Radnóti Miklós és a bori munkaszolgálatosok utolsó útjáról ma este hét órától a Háló Közösségi Térben (Budapest, Semmelweis utca 4.). Az előadás Kőszegi Ábel ,,Töredék" című krónikája és a Bori notesz versei alapján született. Az előadás után Tóth Péter Lóránt személyes élményeiről, tapasztalatairól mesél a bori munkaszolgálatosok nyomában tavaly megtett útjról.

Mint a föntebb közölt plakáton látható, Radnóti Miklós emlékére megemlékezést tartanak meggyilkolása helyszínén szeptember 17-én. Részt vesz a rendezvényen Tóth Péter Lóránt is.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek