Biblia show címmel készít új lemezt Kováts Kriszta énekesnő-színésznő

2020. Február 13. / 19:20


Biblia show címmel készít új lemezt Kováts Kriszta énekesnő-színésznő

Hiszek abban, hogy van valami nálunk, embereknél hatalmasabb, transzcendens erő, és talán ez előbb-utóbb megismerhető – mondja Kováts Kriszta színésznő-énekesnő abban az interjúban, amelyet a készülő Biblia show című, új lemeze kapcsán készített vele a Képmás magazin. 


Kováts Kriszta színésznő-énekesnő új, Biblia show című lemeze a Szentírásból vett történetek alapján született, a dalok többek között Noé bárkájáról, Bábel tornyáról, vagy a József-történetből ismert fáraó álmáról szólnak. A Jászai Mari-díjas művésznővel a Képmás készített interjút

A több szempontból is rendhagyó albumról, folytonos megújulásról, rendezésről és hitről is szóló cikkből megtudjuk, hogy a bibliai téma ötlete a művésznő lányától, Fábri Flóra csembalóművésztől származik, hiszen a Szentírás „csodálatos, kincseket rejtő, kiapadhatatlan kút, ez a kiindulópont és a vezérfonal, amelyre felfűzzük az egyes dalokat”. 

A lemez készítésében Fábri Flórán kívül természetesen részt vesz Fábri Péter költő, dalszövegíró, a művésznő férje és állandó alkotótársa, valamint Wolf Péter zeneszerző. A témák (Noé bárkája, a bábeli torony építése, a fáraó álma vagy a betlehemi csillag története) ismerősek lesznek – nyilatkozta Kováts Kriszta –, hiszen ezek az európai, azon belül a zsidó-keresztény kultúra alaptörténetei.

Tizenhat dal kerül a korongra, köztük A gyilkos vágy, a Zeng a szózat, A jövő mindig másoké, A nő teremtése, és a Nem azé, aki küzd. A stúdiófelvételek most februárban kezdődnek, a lemez májusban jelenik meg.

(Címlapkép: Kalmár Mádhava/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Binjomin rabbi a sékelek szombatjáról
2024. Március 08. / 12:42

Binjomin rabbi a sékelek szombatjáról

Közélet
A nácik ma 80 éve szállták meg Magyarországot