Elhalasztják az izraeli középiskolások őszi lengyelországi haláltábor-látogatásait

2020. Június 11. / 11:19


Elhalasztják az izraeli középiskolások őszi lengyelországi haláltábor-látogatásait

Elhalasztják az izraeli középiskolások központilag szervezett októberi és novemberi lengyelországi haláltábor-látogatásait a koronavírus-járvány miatt – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet a hét elején.

Az izraeli oktatási minisztérium a koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztotta a végzős középiskolások októberre és novemberre, Lengyelországba tervezett utazásait.

Az izraeli érettségiző osztályok az ország legtöbb zsidó középiskolájában általában egyhetes lengyelországi körutazáson vesznek részt, amelyen fölkeresik a holokauszt több emlékhelyét, koncentrációs és haláltáborokat, amelyekben a náci Németország több millió zsidót gyilkolt meg.

Ezek az utazások a koronavírus miatt idén tavasszal elmaradtak. Őszre is feliratkoztak már 17 582-en, akiket beosztottak 145 csoportba, de a minisztérium hétfőn azt javasolta, hogy mivel várhatóan még októberben és novemberben is korlátozások lesznek a külföldi utazásoknál, vagy halasszák őket 2021-re, vagy Izraelen belül szervezzenek helyettük többnapos kirándulást a tizenéveseknek.

Az utóbbi héten újraéledt a járvány Izraelben, 800 új fertőzést diagnosztizáltak, miközben a korábbi két hétben 300 friss esetet találtak. Elsősorban az iskolákban jelent meg a vírus, számos intézményben akadtak fertőzöttekre, ezeket az iskolákat bezárták, a tanulókat és a tanárokat karanténba küldték. (MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Újra eljöttünk a Szeretetkórházba
2020. Június 14. / 12:48

Újra eljöttünk a Szeretetkórházba

Ünnepek
Frankeles szombatfogadás élőben
2020. Július 03. / 11:59

Frankeles szombatfogadás élőben

Kommentek