Hódít a fauna Izraelben: kecskéket, sakálokat, vadkanokat látnak

2020. Április 23. / 13:56


Hódít a fauna Izraelben: kecskéket, sakálokat, vadkanokat látnak

Világszerte észlelték az a jelenséget, hogy a koronavírus által okozott járványnak egyes állatfajok a nyertesei lehetnek azokon a területeken, ahol radikálisan csökkent az emberek száma. Most Izraelből jöttek új bizonyítékok arra nézvést, hogy a növény- és állatvilág milyen gyorsan képes visszafoglalni a helyét: tőlünk.


Meg kellene erőltetnünk magunkat, hogy sok pozitív tényezőt soroljunk föl a világjárvány kapcsán, de az bizonyosan az új jelenségek közé tatozik, hogy egyes, az elmúlt hetekben elhagyatottá vált térségekben az állat- és növényvilág visszaszerzi a jogait. 

Ez így van Izraelben is, ahol az emberi tevékenység csökkenésének hatására szemmel láthatóan kiderült az ég: Jaffa fölött példáult eltűnt a korábban megszokott, szmogos ködfátyol. Ejlat egyes sétányain újabban kőszáli kecskék tűntek föl, a tel-avivi Hayarkon parkban sakálok vertek tanyát, Haifa egyik lakónegyedében pedig falkában járnak a vadkanok.

Tel-Avivban nem csak sakálok jelentek meg, de a tengerparton – ahol jó idő esetén máskor minden centimétert emberek foglalnak el – olyan madárfajokat látni és hallani, amelyeket máskor soha. 

(Címlapkép: fsHH/Pixabay)

Forrás: Coolamnews

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Felújítják és bővítik a velencei Zsidó Múzeumot
Megemlékezések
Egy kis zsidó srác Georgiából
2020. Május 20. / 12:45

Egy kis zsidó srác Georgiából

Kommentek