Szijjártó: Magyarország szövetségesként tekint Izraelre

2022. Június 23. / 17:17


Szijjártó: Magyarország szövetségesként tekint Izraelre

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mai  Facebook-bejegyzésében arról számolt be, hogy szerda este telefonon beszélt Yair Lapiddal, Izrael leendő miniszterelnökével. Hozzátette: „Magyarország szövetségesként tekint Izraelre, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nemzetközi szervezetekben végre korrekt hozzáállásban részesüljenek a barátaink".

Mint Szijjártó Péter fogalmazott, újra felpörgött az amúgy sem unalmas belpolitikai élet Izraelben.  A Kneszet feloszlatásáról szóló döntés után megkezdődött a felkészülés a következő választásra. „Várhatóan a jövő héten Yair Lapid külügyminiszter-kollégám veszi át a miniszterelnöki pozíciót. Tegnap este telefonon beszéltünk és áttekintettük a kétoldalú kapcsolatokat" - ismertette. 

„Mi szövetségesként tekintünk Izraelre, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nemzetközi szervezetekben végre korrekt hozzáállásban részesüljenek a barátaink. Jó lenne, ha szorosabb lenne az EU és Izrael együttműködése is, ezért szorgalmazzuk a társulási tanács ülésének mielőbbi összehívását. Elkötelezetten támogatjuk a béke megteremtésére irányuló törekvéseket és a terrorizmus elleni küzdelmet" – írta. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy hazánkban a zsidó közösség biztonságban érezheti magát, továbbra is érvényes a zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben, és megemlékeztünk Raoul Wallenberg születésének száztizedik évfordulójáról is" – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

(MTI)

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek